ImageCRISI

En plena crisi, eixa que deixa, al dia, huit persones sense faena a Alcoi i, a la comarca, supera els més de deu mil aturats… Als dos grans partits del nostre panorama polític, a eixes dues grans maquinàries electorals que són el PPSOE, se’ls ocorre ara traure les navalles i desempolsar els astrals de guerra per tal de solucionar les seues situacions internes i els seus interessos partidistes, de cara a no-sé-quins-congressos-provincials.

No, no sembla el millor moment de preocupar-se per quotes de poder ni per personalismes, en aquestes circumstàncies en què la gran majoria de les persones, alienes i molt allunyades d’aquestes disputes sainetesques i artificials que desacrediten la figura dels polítics, tenen veritables dificultats per arribar a final de mes, per emplenar el carro de la compra i per pagar el malson de la hipoteca. 

I és que en aquesta situació actual, en la qual el BLOC esdevé l’única formació en el panorama polític alcoià, amb unes perspectives de futur optimistes, plenes de creixement, cohesionat, i amb una vida i un dinamisme intern ben interessant, que mai no havia tingut fins ara… Si us sóc sincer, el cos et demana criticar obertament, ficar el dit en l’ull dels rivals dels altres partits, destacar, i cridar als quatre vents què malament estan els altres i què bé estem els nosaltres!! 

Molt bé, ja està fet. I què? Què solucionem amb això? Amb la mateixa sinceritat amb què m’ix de dins la proclama del paràgraf de dalt, també us dic que els del BLOC no som així. Igual som estranys, innocents o simplement entenem la política diferent i no juguem a això que cansa tant als ciutadans; però que el PP alcoià, amb tota la seua majoria absoluta, estiga preocupat per quants judes —fill meu, per què m’has abandonat?— deserten, abandonen el zaplanisme apestat i se’n passen a les files del campsisme victoriós; o que el PSOE, versió Doctor Sempere, en compte d’ocupar-se de per què en les eleccions locals perd vora huit mil vots respecte de les estatals, i de com pot contribuir a trencar la majoria de Sedano-Dr. Jekill-Mr. Hyde, estiga aniquilant-se —em ric jo de Caín i Abel— feroçment i sense treva entre ell… És la pitjor notícia que se’ls pot donar, a les alcoianes i als alcoians. També al BLOC. 

Els polítics del BLOC mirem sempre de ser responsables, estar a l’alçada d’aquestes circumstàncies tan adverses, i treballar per contribuir que la gent puga superar aquesta situació tan greu; per eixa raó, en compte de preocupar-nos i capficar-nos a aprofitar estratègicament la situació partidista dels del sempre, PPSOE, des que esclatà la crisi, ens hem dedicat a presentar, cada setmana, desenes d’alternatives i de propostes econòmiques i laborals que ajuden a pal·liar els seus efectes. Les hemeroteques, les fonoteques i els correus electrònics en són testimoni, per si hi ha alguna persona incrèdula que creu que aquesta afirmació sona massa a un brindis gratuït al sol… 

En l’altre cantó, en canvi, ben al contrari, les dues grans franquícies electorals, PPSOE, amb un altre gran exercici d’irresponsabilitat imperdonable, i de falta de sensibilitat i de vocació de servei públic inexplicable, no són capaços d’aparcar les seues batalletes partidàries i de preocupar-se realment per allò important: solucionar els problemes i procurar el benestar i la qualitat de vida mínimes dels ciutadans, sobretot en aquestos moments tan compromesos i complicats. I alerta, que no estic criticant la lluita partidària en si, que és lícita i que és pròpia de tots els partits i de tots els grups humans…; simplement, que ara no toca. Els alcoians i les alcoianes es mereixen molt més, necessiten actituds i comportaments ben diferents. 

Sr. Sedano, en l’últim ple, digué que si haguera d’elegir entre la política i Alcoi, elegiria Alcoi; i, a més, es cansa vosté de proclamar que està deixant-se la pell pels alcoians… Demostre-ho!! Deixe d’enganyar la gent i faça, d’una vegada, allò que diu; perquè una persona que no complix la seua paraula, què li queda? I un polític que no es capaç de fer realitat la seua paraula, no pot ser mai de fiar… 

Senyores i senyors del PSOE: deixen-se d’històries i ja està bé de regalar el govern municipal a aquesta gent del PP, que s’ho està carregant quasi tot i ens està hipotecant el futur! Sense vostés, hui per hui, és impossible el canvi… 

Alcoi està en crisi, i per a solucionar-la, no ens podem permetre que els dos partits polítics més votats juguen a estar en crisi!! L’única cosa que se’m queda bastant clara, de tot plegat, és que contra la crisi menys partidisme, i molt més treballar i fer propostes; i pel que estan demostrant els uns i els altres, menys PPSOE i molt més BLOC!

rafel carbonell i armero
regidor del BLOC a l'Ajuntament d'Alcoi