ImageEL BLOC DEMANARÀ AL PRÒXIM PLE QUE S’INTERVINGA EN L’ANTIC BARRI DE BUIDAOLI PER RECUPERAR ELEMENTS

En el pròxim Ple de l'Ajuntament d'Alcoi, el BLOC presentarem un prec perquè l’Ajuntament faça les intervencions que siguen necessàries en l’antic barri de Buidaoli.

Us adjuntem la proposta que vam fer al Ple, per si és del vostre interés conéixer tots els termes proposats.

A l’estiu del 2007, fa ara un any i mig, vam demanar al govern municipal que fera una intervenció a la zona de Buidaoli,  situada entre la Torre de Na Valora i el riu, perquè  presentava un lamentable estat d’abandonament –observable a simple vista-, que contrastava  tant amb la zona del caixer del riu, més arreglat i urbanitzat, com amb la zona rehabilitada de la Torre de Na Valora.

Al marge de l’interés arquitectònic i urbanístic de la zona, entre allò que denunciàvem volem recordar ara que es podien observar, i citem literalment, “alguns elements que s’han salvat de la total destrucció del barri (una font, uns arcs, murs…) que necessitarien d’algun tipus d’intervenció (catalogació, valoració, recuperació…), bé pel seu interès arquitectònic o urbanístic, bé perquè encara formen part de la memòria de molts alcoians que han viscut, jugat o passat per la zona”. Que sapiguem, no se n’ha fet res –o quasi res–, al respecte.

 Hem fet consultes i sembla que la part dels arcs que es manté és un dels elements arquitectònics més antics d’Alcoi (alguns historiadors locals el remunten fins tot al segle XVI) i caldria fer-hi alguna cosa al respecte, com hem apuntat. De fet, i des de l’any passat que ho vam proposar, no solament no s’ha fet cap intervenció, sinó que ja ha desaparegut una mola que vam fotografiar i que estava situada en l’àmbit urbà de la zona de la casa antiga que els experts consideren força interessant.

Per tots aquests motius, formulem al Ple el següent

PREC

Que es porten a terme en l’antic barri de Buidaoli les intervencions més escaients tant des del punt de vista urbanístic i  històric, com des del sanitari, turístic i social.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.