El BLOC considera que en el tema del trasllat dels Jutjats s’ha començat la casa per la teulada.

ImageEL BLOC CONSIDERA QUE EN EL TEMA DEL TRASLLAT DELS JUTJATS S’HA COMENÇAT LA CASA PER LA TEULADA

Paco Blay: "Abans de la decisió de traslladar els jutjats, s’havia d’haver consultat els usuaris i experts, com ho vam advertir des del BLOC. Però no es va fer. Sembla que ara serà, per fi, l’autoritat judicial –el TSJ– la que  farà el seu informe”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha expressat la seua satisfacció de què per fi siga l’autoritat competent en matèria judicial la que determine la viabilitat del lloc –la Placeta de la Mare de Déu- on el govern de Sedano va decidir unilateralment traslladar els jutjats, sense contar ni amb l’aquiescència prèvia dels usuaris (jutges, treballadors, advocats, policies, alcaldes de la comarca…) ni amb els informes tècnics pertinents per a una decisió tan important i tan cara.

En el Ple on va aprovar el trasllat (març de 2005), el BLOC va ser l’únic partit de l’oposició que va votar en contra per tres tipus de raons: per no disposar dels informes tècnics necessaris ni el vist i plau del usuaris, per raons econòmiques (el pagaria el municipi en la seua totalitat, projecte i obra, i no la Conselleria sense contar amb l’aval de la pròpia Conselleria), i per raons patrimonials (perquè es perdria la titularitat d’un dels edificis més antics del municipi i que havia tingut molt usoso al llarg de la història del municipi).

Segons Blay, “tot el que ha passat després ha donat la raó al BLOC: en un primer moment no hi havia espai suficient i s’ha hagut de refer el projecte, i les despeses totals poden arribar als quasi 3 milions d’euros –quasi 500 milions de les antigues pessetes–, sense cap garantia de què el lloc siga el més apropiat. I més si tenim present que la mateixa judicatura considera que fan falta molts més jutjats, i en el futur encara en faran falta més, que segurament no hi cabran en la Placeta de la Mare de Déu. No oblidem que la  gran assignatura pendent de la democràcia actual és precisament l’administració de Justícia, i tard o d’hora s’hauran de crear més jutjats. Per això és més necessari un autèntic Palau de Justícia amb vistes al futur, que no enterrar dinés dels contribuents en un projecte sense futur”.

El regidor del BLOC considera positiu que siga ara el TSJ qui faça l’informe  corresponent, cosa que s’hauria de consultat abans de prendre qualsevol decisió i embarcar-se en inversions sense cap garantia que la decisió fora la correcta. Blay pensa que a més a més que s’hauria d’haver exigit  més participació econòmica de la Conselleria de Justícia –aleshores era Conseller l’alcoià Miguel Peralta-, de la mateixa manera que la d’Educació paga els Col·legis i la de Sanitat els Hospitals. “En Ibi ha pagat la Conselleria almenys el projecte, redactat per tècnics de la mateixa Conselleria de Justícia”.

Blay insisteix axí mateix que per a revitalitzar el Centre Històric hi ha millor sistemes que no castiguen tant el trànsit de la ciutat, ja que els jutjats són comarcals i el moviment d’usuaris en automòbil, d’Alcoi i comarca, serà continu i no hi ha lloc suficient per a aparcar ni és convenient carregar de trànsit el Centre Històric. “És molt millor que es destine l’edifici a museu, com ja vam advertir en el Ple esmentat de març de 2005 –de la Revolució industrial, o del segle XIX, o pinacoteca-, que no a jutjats. Aprofitant l’arribada a Alcoi de la la Llum de les Imatges, es podria aprofitar per a convertir la zona en lloc de Museus: l’arqueològic, el de la festa i aquest, en un dels edificis més antics d’Alcoi, i que forma part de la memòria dels alcoians (ha estat hospital, caserna de la Guàrdia Civil, Escola d’Art i Oficis…)”.

  Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *