ImageEL BLOC CONSIDERA QUE L’ÚNIC RESPONSABLE DEL TEMA DE LA ROSALEDA ÉS EL GOVERN DEL PP, AMB PERALTA I SEDANO AL SEU FRONT

Paco Blay: “Ha estat una dolenta gestió des del principi. Els grans temes urbanístics s’haurien de gestionar per consens, i el PP mai no ho ha fet a Alcoi; ni tan sols ha buscat un acord amb els demandants, que són els que tenen raó segons els tribunals. Tota la responsabilitat és per tant seua, i l’han d’assumir.”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera que en el tema de l’aparcament de la Rosaleda, el govern del PP ho ha gestionat mol mal des del principi, negant-se a escoltar les justes reivindicacions dels veïns i col·lectius ciutadans i conculcant clarament l’ordenament urbanístic vigent, com afirma la sentència judicial.

Segons el representant del BLOC, tant la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, màxima autoritat judicial en matèria d’urbanisme, com les diferents providències sobre l’execució i compliment de la sentència, van en la línia de desautoritzar completament l’actuació del govern del PP: tant respecte al projecte de construcció com respecte als posteriors intents de minimitzar l’impacte del compliment de la sentència. “Totes les intervencions del TSJ s’han produït per a afirmar rotundament que no s’ha respectat la legislació urbanística i s’han construït elements sobre la mateix plaça, canviant sense autorització la funció i la qualificació urbanística”.

Blay recorda que en moltes ciutats s’ha respectat la rasant de la zona on s’han construït aparcaments i s’ha baixat fins al subsòl sense afectar a la visual i la rasant del carrer o plaça, com per exemple la Plaça de la Reina a la ciutat de València. Ací s’ha volgut obviar la determinació urbanística fixada en el PGOU de forma il·legal, i això és el que el tribunal ha condemnat: la conculcació de les ordenances urbanístiques. “Els demandants es van limitar a advertir la il·legalitat que estava cometent-se, i el TSJ els ha donat la raó”.

El regidor el BLOC recorda que no és la primera vegada que el TSJ desautoritza i condemna actuacions urbanístiques municipals, la qual cosa hauria de servir per a què els Ajuntaments actuaren amb molt més rigor i no s’arribara a aquesta situació, en la qual els ciutadans hauran de finançar els errors dels seus alcaldes i sofrir les conseqüències negatives de la seua il·legal i dolenta gestió. “Curiosament, solen ser col·lectius ciutadans o particulars els que recorden a les institucions públiques el compliment de la llei, quan hauria de ser a l’inrevès. Per tant, en el cas concret de la Rosaleda, alguna responsabilitat civil o penal hauria de pesar sobre els gestors de l’actuació per tal que no recaiga sobre la butxaca dels ciutadans allò que d’il·legal han fet els seus governants; almenys per a què en el futur s’ho pensen millor abans de prendre qualsevol decisió dubtosa o poc clara”.

Acaba la seu nota Blay insistint en que “per tots aquests motius, i també perquè les actuacions urbanístiques queden fixades de forma permanent sobre el territori (en el cas de la Rosaleda de forma ilegal), des del BLOC sense hem defensat un urbanisme de consens, cosa que el govern municipal del PP mai no ha volgut acceptar, i per això tenim tants temes conflictius pendents, mal gestionats i alguns mal resolts, com -a més de la Rosaleda- l’Hotel de la Font Roja, l’edifici de l’Estambrera, la urbanització de Serelles, l’aparcament de la Uixola, el Mac Donalds… I ara estem pendents del bulevard, del pont del Viaducte, de l’aparcament de l’Hospital… Seguirà igual?”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.