ImageEL BLOC RECORDA QUE EL CAMÍ 40 POT SER UNA UBICACIÓ MÉS ADEQUADA PER AL CENTRE DE MAJORS I PER AL CONSULTORI DE LA ZONA ALTA

 Rafel Carbonell: “La prioritat són les persones i, per això, hem de pensar en el tipus d’usuari majoritari de les dues dependències, les persones grans; en eixe sentit, és millor canviar el lloc previst per tal de facilitar-ne l’accés”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafel Carbonell, considera que s’hauria de revisar la ubicació de les dues dependències que el govern de Sedano va anunciar que s’instal·larien a la Zona Alta, el Centre de Majors i el Consultori.

Les raons que el representant del BLOC addueix estan relacionades amb el tipus d’usuari majoritari i el lloc: la majoria seran persones majors, moltes d’elles amb dificultats motrius, i, per tant, s’hauria de pensar en una accessibilitat el més fàcil possible, i no en un lloc que dificulte l’accés a peu, des del barri. “Voler oferir un servei útil al ciutadà, però al mateix temps, decidir situar-lo en un lloc poc fàcil d’accedir-hi, és una contradicció que caldria revisar i corregir”.

És per eixa raó, que el regidor del BLOC afirma que segurament les dependències d’El Camí 40 esdevinguen una millor ubicació, des del punt de vista tant dels locals buits, actualment per remodelacions administratives; com d’uns altres espais condicionats a l’efecte. “El complex urbanístic d’El Camí 40 és molt millor ja que és més cèntric i més accessible, que les que el govern municipal té previst, al costat als “dipòsits” i de les noves pistes esportives, entre les quals les persones grans o amb dificultats físiques han de creuar forçosament per a accedir a les dependencies, si més no, del futur Centre de Majors”.

Carbonell recorda que la proposta d’un Centre de Majors per a la Zona Alta va ser formulada pel seu grup a l’octubre del 2004 (recuperada, posteriorment, al gener del 2007) en els següents termes:

“Que s’habilite en la Zona Alta, preferiblement en el Camí 40, on hi ha moltes dependències municipals, un local de les característiques descrites per a ser utilitzat per les persones majors”

i va ser rebutjada pel govern del Sr. Sedano. “No obstant, de cara a la campanya electoral del 2007 el PP la va incorporar al seu programa; tot i que, a dia de hui, dos anys després encara no s’havia iniciat cap procediment. Ara, finalment, sembla que la intenció és incorporar el projecte a l’anomenat Pla Zapatero; caldria, però, fer les coses bé des del principi, per tal de no realitzar una inversió que no presenta les garanties d’utilització mínimes adequades, si equivoquem el lloc”.

 

Rafel Carbonell i Armero. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.