ImageEL BLOC INFORMA QUE PART DE LES PARCEL·LES AFECTADES PEL PONT DEL VIADUCTE EN LA RAMBLA BAIXA SÓN D’UNA EMPRESA VINCULADA A LA RETJOLA

 Paco Blay: “La immobiliaria “Inversiones Patrimoniales Carrús S.L.”, vinculada a la Retjola, va comprar en 2005, abans de fer-se públic cap projecte de revisió del PGOU, unes finques en la Rambla Baixa, que ara formen part de la permuta amb Eroski per a construir el pont que unirá el Barri del Viaducte amb la Zona Nord”.

El regidor i  portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que la Retjola, a través de la immobiliària “Inversiones Patrimoniales Carrús” va comprar en 2005 tres finques situades en la Rambla baixa i Cotes Baixes, però quasi totes juntes, que ara es veuran  afectades pel projecte de pont de el govern del PP vols construir entre e barri del Viaducte i la Zona Nord.

El regidor del BLOC recorda que la compra es va formalitzar davant de notari pocs mesos abans de fer-se públic un avanç del model territorial a final de setembre de 2005, en el qual el professor Giménez va considerar genèricament com d’expansió urbana entre la zona del Viaducte i la futura autovia, i els terrenys adquirits per la Retjola estaven molt prop d’aquesta zona. “Ara, amb el nou model territorial, s’ha renunciat a aquesta expansió urbanística però els terrenys segueixen tenint interès perquè passarà per allí el camí i pont de connexió entre els barris del Viaducte i la Zona Nord, projecte que des del BLOC consideren un error perquè és millor des de tots els punts de vista  una connexió directa entre el Passeig del Viaducte i rotonda del P. Poveda”.

Amb el nou projecte de pont, les tres finques de la Retjola passarien a titularitat municipal mitjançant una permuta amb la mercantil Eroski, que té adquirits els drets de les tres (juntament a altres) que s’inclouen en el Conveni aprovat per l’Ajuntament el passat mes de setembre.

Segons Blay, encara que el govern municipal no ens ha facilitat la ubicació concreta de les finques ni el seu valor, tres de les nou que ofereix a permuta la comercial Eroski són exactament les tres que va adquirir en l’estiu del 2005 “Inversiones Patrimoniales Carrús”, amb una particularitat: de la finca més gran de tot el paquet, de més de 60.000 metres,  solament se’n segregaran 20.767.

El portaveu del BLOC recorda que l’empresa compradora ja ha estat present en intervencions urbanístiques destacades en el nostre municipi. Concretament en 2003 va estar implicada en una compra molt contestada pels grups de l’oposició i per la premsa perquè l’Ajuntament li va permutar la coneguda com la P5 (un solar front a Eroski), de propietat municipal, per unes 30 vivendes velles en el Centre Històric que havia adquirit la Retjola. L’operació va ser objecte de polèmica per la gran diferència que hi havia entre el preu de cost de compra per a l’empresa –molt barat- i el de valoració posterior de l’Ajuntament (més del triple), així com el preu baix en què l’Ajuntament va valorar la seua parcel·la a permutar; a més a més, la diferència d’uns 500.000 euros en la permuta a favor de l’Ajuntament, no l’abonava la Retjola en efectiu sinó mitjançant una aval per a fer obres per a l’Ajuntament per eixe valor. La conclusió clara, per tant, va ser que el govern municipal va propiciar un negoci rodó a la Retjola.

Un altre tema en el qual apareix l’empresa actual, “Inversiones Patrimoniales Carrús S.L.”, relacionada amb l’Ajuntament d’Alcoi el tenim en el de la compra per subhasta en 2005 de la finca, propietat del municipi d’Alcoi, situada en la zona coneguda com el Paradís, en la Vila Joiosa, finca que durant molts anys ha estat el lloc d’estiueig de molts dels xiquets de les Escoles de l’Ave Maria i d’un gran valor urbanístic actual per la zona on estava situada la finca.

Les darreres adquisicions en la Rambla Baixa poden confirmar les bones relacions d’aquest grup immobiliari d’Elx amb l’actual equip de govern de l’alcalde Sedano, ja que podria semblar que ha disposat d’informació prèvia sobre la destinació d’un conjunt de finques i bancals del terme municipal d’Alcoi que podien canviar de condició jurídica.

                                                                                                                       Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.