ImageEL CONGRÉS COMARCAL DEL BLOC ELEGEIX NOU EQUIP DIRECTIU I DEFINEIX LES LÍNIES MESTRES DEL FUTUR

Els militants del BLOC exigeixen declaració de “Zona d’Especial Reindustrialització” l’Alcoià-Comtat-Foies. El nou Secretari, Pep Jordà, regidor de Beniarrés, s’envolta de gent jove per encarar els problemes comarcals, per consolidar el partit i per preparar les properes conteses electorals

El passat dissabte, dia 28, tingué lloc en l’Auditori de Castalla el Congrés Comarcal del BLOC, preceptiu després del Congrés Nacional dels passats 28 de febrer i 1 de març que va reelegir a Enric Morera com a Secretari General. Els nacionalistes van reunir a uns 40 militants procedents d’Agres, Alcoi, Castalla, Banyeres, Cocentaina, Ibi, Muro i Onil, i en un ambient tranquil però de participació i ganes de treballar per la comarca, es van tractar i debatre els diferents punts de l’ordre del dia.

En l’informe del Secretari Comarcal ixent, Ximo Victoriano va fer una balanç dels darrers anys destacant el bon ambient de treball i cooperació que havia trobat en els diferents membres de l’Executiva així com la satisfacció per un augment tant del nombre de llistes que es van presentar a les darreres eleccions locals com dels mateixos resultats, ja que havien obtingut dues alcaldies (la de Muro i Gaianes, les dues per majoria absoluta) així com una millora dels resultats electorals, augmentant en regidors a Alcoi, Biar, Castalla i Gaianes. Així mateix va destacar els bons resultats a les autonòmiques i generals, els més elevats de tota la presència del BLOC en conteses electorals, fruit de la qual cosa s’ha reforçat la presència dels representants de la comarca en la direcció nacional del BLOC. Per altre costat, Victoriano va recordar la tasca feta per la direcció comarcal en l’organització dels exitosos premis Agermanats, i en la presència activa del BLOC en totes les plataformes de caràcter reivindicatiu que s’han organitzat. Va acabar la seua intervenció agraint la col·laboració de tots, tant de l’anterior Secretari Comarcal, Adrià Carbonell, com de l’actual equip. El seu informe va ser molt aplaudit i votat favorablement per unanimitat.

En l’informe econòmic, Alex Llopis va donar puntual informació del balanç de comptes, destacant que hi havia hagut una gestió austera, fruit de la qual no hi havia deutes pendents, si bé caldria animar els col·lectius a fer un esforç per tal de poder gaudir de més mitjans que permeten una major projecció en activitats, publicacions i elaboració de material divers. També va ser votat per unanimitat el seu informe.

Molt animat va estar l’apartat que va debatre sobre les valoracions i aplicacions a la comarca del darrer Congrés Nacional. Més de deu intervencions es van produir en les quals es va valorar positivament la nova “centralitat” del BLOC triangulant el PPSOE i definint el tercer espai o “espai Valencià de Progrés”, es va recordar que som pràcticament l’únic partit que treballa “comarcalment”, línia que cal impulsar encara més, i es va insistir en la necessitat d’explotar molt més les possibilitats que les noves TICs ofereixen al ciutadà com a sistema de comunicació interactiva.

En el capítol d’eleccions, sols hi havia una candidatura per a dirigir el partit, la del regidor de Beniarrés i professor Pep Jordà, que va ser ratificada per unanimitat, substituint així a l’anterior secretari comarcal Ximo Victoriano. La nova executiva comarcal està formada per membres de l’anterior i per noves incorporacions procedents de militants joves dels diferents pobles de la comarca, produint-se d’aquesta manera una transició tranquil·la i renovadora. En el seu discurs de clausura Jordà va il·lusionar als assistents a l’afirmar que “assumia amb molts responsabilitat el nou repte i que el seu objectiu era tant treballar pel benestar dels ciutadans d’aquestes comarques en moments difícils, com intentar consolidar el BLOC com a partit i augmentar la seua presència en la comarca amb nous col·lectius i regidors”.

Pel que fa a l’elecció dels representants comarcals per al Consell Nacional, màxim òrgan del partit entre Congressos, van ser elegits Rafa Climent (alcalde Muro), Francesc Moncho (de Beniarrés), Ferran Martínez i Joan Antoni Cerdà (tots dos de Castalla), quedant com a suplents Enric Moltó (regidor de Cocentaina), Eduard Beneito (de Banyeres) i Vicent Català (d’Agres).

En l’apartat del debat i aprovació de propostes de resolució, en fem un resum:

1)       Sanitat: Demanar per a la Foia de Castalla, amb coordinació amb Ibi, un Centre d’Especialitats que permetrà facilitar l’assistència als habitants de la Foia i descongestionar els Centres d’Alcoi. Així mateix, i per a millorar l’atenció urgent, també cal augmentar en alguna unitat més de SAMU l’àrea 15, ja que la zona és molt dispersa, amb més de 30 municipis.

2)       Infraestructures:

·        En recolzament del que han manifestat els diferents agents socials de forma reiterada, continuar reivindicant la connexió ferroviària de les nostres comarques amb el sud, tant cap al port d’Alacant –important nus logístic per al futur- com a Villena, per tal de tenir accés a la xarxa que passa -o passarà- per aquest important nucli.

·        Donar suport a la plataforma “Salvem la Valleta”, en el sentit de rebutjar l’autovia Villena-Muro i exigir tant una millora de les infraestructures actuals com inversions estratègiques en els pobles d’interior (indústria agroalimentària, modernització agricultura, millor comercialització, etc.) que són més necessàries per al seu desenvolupament econòmic, que no una autovia pels seus efectes negatius sobre els ecosistemes.

·       Donar suport a la proposta del BLOC d’Alcoi sobre els avantatges d’un complex turístico-cultural a la zona del Salt, com a opció millor que no un Hotel en el cor de la Font Roja. I en aquest tema cal recolzar la plataforma que defensa un Hotel fora del Parc Natural de la Font Roja.

3)       Promoció Econòmica: Donada la situació de crisi per la qual està travessant la nostra comarca, i les greus conseqüències que està implicant, demanar que la Generalitat declare “Zona d’especial reindustrialització” l’Alcoià-Comtat-Foies, ja que els sectors bàsics d’aquestes comarques d’interior són de les més sensibles en el camp industrial, com són el tèxtil, el joguet, el torró…

4)       Donar suport a les reivindicacions de la Plataforma per l’Ensenyament Públic.

Va cloure el Congrés Rafel Carbonell, regidor d’Alcoi i representant de l’Executiva Nacional, que va encoratjar a tots els assistents a treballar per la ciutadania i pel desenvolupament sostenible, insistint en el fet que el BLOC està augmentant la presència en la societat de forma imparable. “Estem fent història”, va dir.

Pep Jordà. Secretari Comarcal del Bloc i Regidor de Beniarrés