ImageEL BLOC D’ALCOI I LA COMARCA PARTICIPA A VALÈNCIA EN UNA SESSIÓ DE TREBALL AMB ARTUR MAS I RAMON TREMOSA, CANDIDAT DE LA COALICIÓ PER A EUROPA

 Paco Blay: "Ha estat una sessió força interessant en la qual s’han traçat les línies mestres de la gestió de la Coalició per Europa al Parlament Europeu: apostar pel corredor mediterrani de debò; el nostre petroli són els nostres ports, va dir Tremosa”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que una delegació del BLOC d’Alcoi i de la comarca es va desplaçar a València el passat dimecres a una sessió de recepció i de treball amb els seus aliats catalans per a les eleccions europees, Convergència i Unió, per a presentar els candidats valencians i catalans davant la militància del BLOC i marcar les línies prioritàries d’actuació i d’intervenció en el Parlament europeu.

“El nostre petroli són els nostres ports” va afirmar Ramon Tremosa, cap de llista de la “Coalició per Europa”, professor d’economia de la Universitat de Barcelona, i autor d’un grapat de llibres sobre economia de Catalunya i del País Valencià. Per això la seua primera activitat en arribar a València va ser visitar el port de València, ja que juntament amb el de Barcelona són els ports de més activitat de la Mediterrània occidental. Segons Tremosa, un dels sectors de futur serà la logística perquè gran part de la producció industrial futura serà asiàtica, i la nostra façana portuària, des de Palamós a Alacant, serà la part més important de la distribució europea, amb l’afegit que tots els nostres ports tenen un hinterland industrial amb capacitat per a transformar els components i exportar-los amb el valor afegit propi, cosa que no tenen ni Algesires, ni Marsella ni Gènova.

Artur Mas, pel seu costat va insistir que ni el PP ni el PSOE quan han governat han fet mai res seriosament pel corredor mediterrani: ferrocarril de mercaderies de llarg recorregut, AVE Alacant-Barcelona, xarxa de carreteres de distribució, etc. Va recordar així mateix que en el 2003 el president Camps va rebutjar, fent burleta fins i tot, l’euroregió mediterrànea que se li oferia des de Catalunya, tot afirmant que el PP apostava per “l’eix de la prosperitat Madrid-València-Mallorca” que haguera suposat una reorientació de la nostra economia cap a la cooperació amb Catalunya amb la qual ens uneixen interessos comuns i complementaris, mai oposats, i que s’havia perdut un temps preciós per aquesta falta de visió.

La “Coalició per Europa” per a les properes eleccions al Parlament europeu està Formada pels partits nacionalistes de l’Estat més forts i amb més possibilitats d’èxit: CiU, PNB, BLOC, UM, CC i PA. Segons el BLOC JOVE, amb el qual tingué una jornada festiva –per la nit era la final de la Copa de Futbol-, Ramon Tremosa i Enric Nomdedéu, el candidat del BLOC, encapçalen una candidatura moderna, plural i forta front l'Espanya de sempre, en blanc i negre.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

En la foto 1 (d’esquerra a dreta): Rafel Climent, Paco Blay, David Abad, Ramon Tremosa, Rafel Terol i Enric Nomdedeu.

En la foto 2 (d’esquerra a dreta): David Abad, Rafel Terol, Enric Morera, Artur Mas, Paco Blay i Rafel Climent.