ImageEL BLOC D’ALCOI CONSIDERA QUE CAL MINIMITZAR L’IMPACTE NEGATIU DE LES OBRES QUE ESTAN EN MARXA A ALCOI

Paco Blay: "És important que abans se començar les obres que poden resultar incòmodes per als veïns, se’ls explique tot en detall i es consensuen les possibles solucions per a minimitzar els impactes negatius, cosa que fins ara sembla que no s’ha fet.”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua discrepància de la forma en què el govern municipal del PP està portant el tema de les obres que omplen la ciutat i que estan generant incomoditats i/o perjudicis als veïns i comerciants, ja que s’haurien d’haver fet les necessàries reunions prèvies per tal de consensuar solucions alternatives i minimitzar els impactes negatius. “Les obres són bones per a la ciutat, però cal tenir sensibilitat respecte a les incomoditats dels veïns, i que no torne a passar com a en l’aparcament de la Uixola, les obres del qual s’han eternitzat sense explicacions i sense solucions alternatives”

El representant del BLOC recorda que els moments actuals són especialment delicats perquè la majoria dels barris estan en obres per el Pla Estatal, la qual cosa és bona perquè milloraran moltes infraestructures de la ciutat, però que caldria actuar amb molt més cura respecte als efectes que sobre els veïns estan tenint. “Per a nosaltres, que sempre hem defensat un urbanisme de consens, no es pot tirar endavant obres en els barris que tenen un for impacte sobre la vida ordinària dels ciutadans (accessos a les cases, aparcaments, pols, soroll…) sense informar-los prèviament de l’obra a portar-se a terme, de les afeccions a la seua vida quotidiana així com de possibles alternatives que podrien enllestir-se per tal de fomentar la seua participació i corresponsabilitat”.

Blay insisteix que per la informació que disposa, a penes si s’han produït aquestes reunions prèvies i per això hi ha discrepàncies sobre el que va a fer-se, terminis i alternatives possibles per a minimitzar l’impacte negatiu. “Especialment greus són els casos de l’Eixample, on als problemes d’aparcament habituals s’ha sumat ara el fet que les obres encara redueixen encara més l’espai disponible, i també en el Centre Històric (sobretot carrers de Sant Nicolau i Sant Llorenç), nucli del comerç alcoià, que els comerciants no coneixien quasi res del que anava a fer-se i s’han enterat per la ràdio. Calia haver consensuat amb ells, o almenys haver-los informat, molt més del que fins ara s’ha fet”.

Per això Blay espera que d’ara endavant s’atenga millor els problemes dels ciutadans, se’ls informe fefaentment amb temps i forma i en consensue amb ells solucions i alternatives per tal de reduir i minimitzar els impactes negatius. “D’aquesta manera se sentiran partícips en projectes de millora de la ciutat i suportaran amb major responsabilitat les inevitables incomoditats. No oblidem que encara en falten moltes, d’obres”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.