ImageALCOI I EL CORREDOR MEDITERRANI

El Corredor Mediterrani està de moda. Des de fa unes setmanes, tots en parlen; la nostra Generalitat i també la Generalitat de dalt; populars i socialistes —una mica més els del PP, tot siga dit, que són uns mestres en l’art d’apropiar-se les idees bones dels altres i usar-les sense cap escrúpol per enganyar i vendre fum…—; Madrid i Brussel·les; tots. Sembla que el concepte per fi ha fet forat. Ens alegrem que una idea històricament reivindicada i defensada pel BLOC, finalment siga acceptada de forma ampla (tots tranquils, no en demanarem drets d’autor!).

QUÈ ÉS EL CORREDOR MEDITERRANI? És la suma d’aquells territoris que abracen i uneixen les zones d’influència de València i Barcelona, com a nuclis primordials; amb ramificacions cap al nord (Perpinyà, Rosselló i Llenguadoc, sud de França) i cap al sud (Alacant, Múrcia i, segons alguns, també Andalusia oriental). En definitiva, l’eix de l’Euorpa del sud que connecta directament amb l’Europa central.

QUINA ÉS LA SEUA IMPORTÀNCIA? El Corredor Mediterrani és la locomotora econòmica de l’estat espanyol. Un eix socioeconòmic i viari comunicacional que concentra la major part dels sectors industrials, d’innovació, de serveis, turístics i de construcció de tot l’estat. Acull els principals ports, aeroports i fluxos de passatgers i mercaderies d’Espanya i de l’Europa meridional, els principals territoris exportadors i d’aportació de divises.

QUÈ S’HA FET ÚLTIMAMENT AL SEU FAVOR? Francisco Camps i José Montilla, presidents de la Generalitat de més avall i de més amunt, respectivament, s’hi van trobar per a rellançar-lo. El Consell de Ministres de Transports de la Unió Europea finalment ha considerat prioritari l’execució del ferrocarril d’aquest corredor. Les patronals i les cambres de comerç, valencianes i catalanes, també s’han posicionat clarament a favor de la seua potenciació. L’entitat FERRMED proposa una línia comunicativa (tren sobretot) d’Estocolm a Algesires, tot passant per la façana mediterrània occidental (València i Barcelona).

QUINES FRACTURES TÉ EL CORREDOR? El Corredor Mediterrani presenta dues fractures importants: una és la que hauria d’unir Castelló amb Tarragona, amb doble via ferroviària, encara per construir, però ja assumida; i, l’altra, la que ens afecta a nosaltres com a alcoians: entre València i Alacant no hi ha una connexió recta i directa, ja que els trens es desvien fins l’Encina (Albacete, La Manxa) i no passen per la nostra ciutat ni les nostres comarques de l’interior.

QUÈ ENS INTERESSA ALS ALCOIANS? A Alcoi li interessa la connectivitat, formar part de les xarxes comunicatives valencianes, espanyoles i europees, i no quedar-nos, una vegada més, fora de joc. I, d’això, per desgràcia, ja en sabem molt històricament, els alcoians: quedar-nos despenjats és anar cap a la marginalitat territorial i econòmica. En canvi, formar part de les futures ramificacions i fluxos comunicatius és assegurar-nos gran part del futur.

QUÈ HEM DE DEMANAR / ACONSEGUIR? Senzillament que Alcoi (i les nostres comarques de l’interior) forme part principal d’eixe Corredor Mediterrani i siga considerat com un node important de la xarxa. València i Alacant han d’estar connectades en línia recta i directa, ferroviàriament parlant, amb estació decisiva a Alcoi. I, conseqüentment, Alcoi ha d’estar connectat directament amb els principals ports, els aeroports i les zones logístiques, i amb comunicació directa amb el nord i l’est d’Europa.

QUÈ PODEM FER ELS ALCOIANS? En primer lloc, patriotisme alcoià: cadascú de nosaltres hauria d’assumir el seu paper i la seua responsabilitat, fins on puga arribar, i anar més enllà, si cal. El PP alcoià hauria de saber influir sobre el president Camps; el PSOE del carrer del Doctor Sempere hauria de saber influir sobre el ministre de Foment, José Blanco; el BLOC influirem sobre el nostre eurodiputat Ramon Tremosa (de fet ha escrit llibres sobre el tema i ho te més que clar); la patronal i cambra alcoianes sobre les respectives entitats superiors; la societat civil, en definitiva, sobre l’opinió pública.

UN OBJECTIU COMÚ. Des del BLOC d’Alcoi, proposem fer un front comú, divers però conjuntat, per tal d’aconseguir una nova línia fèrria recta i directa entre València i Alacant (paralel·la a l’autovia) que passe per Alcoi i tinga en la nostra ciutat una estació referencial ben connectada amb el port, aeroport i zones logístiques d’Alacant; amb el port, aeroport i zones logístiques de València, i, conseqüentment, amb la resta de destins valencians, espanyols i europeus (centrals i de l’est).

¿S’imaginen com canviaria Alcoi si una persona, o una empresa amb les seues mercaderies, pogueren pujar a l’estació de tren d’Alcoi i baixar a Barcelona, Lió, París o Brussel·les? ¿O, fins i tot, a la inversa?

Pel BLOC no serà; tenim, de sempre, una concepció general, estratègica i avançada d’Alcoi que va molt més enllà de les misèries quotidianes d’algunes actituds mediocres. El BLOC pretén anar molt més enllà, i esperem ser acompanyats per molta altra gent.

ALCOI – CORREDOR MEDITERRANI – BLOC: una equació de futur que quadra i ens interessa.

rafel carbonell i armero

regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi