ImageEl BLOC JOVE PROPOSA EL ‘BUS DE LA FESTA’ COM ALTERNATIVA A L’OCI EN AQUEST ESTIU

 El BLOC JOVE es presenta en societat fent una petició al Regidor de Joventut de l’Ajuntament d’Alcoi. I és que el col·lectiu considera que front l’escàs atractiu del programa ‘Alcoy Te Mueve’, la joventut alcoiana no té altre remei que fugir de la ciutat per gaudir de l’estiu i de les festes dels pobles del voltant.

Prenent exemple de pobles com Cocentaina, el BLOC JOVE proposa el ‘Bus de la Festa’ com alternativa factible per facilitar als joves alcoians aquests desplaçaments. En aquest moment els nostres joves es veuen obligats a buscar solucions fora d’Alcoi, causant així també problemes per aquells que ofereixen el servei per excés de demanda. Alba Nadal, Secretaria Local del col·lectiu, pensa que “ja que està comprovat que és rentable i factible una opció com aquesta anomenada el ‘Bus de la Festa’, pensem que la Regidoria de Joventut deuria comprometre’s d’alguna manera en els joves alcoians i posar solucions a aquest problema que en l’estiu patim tots. No tan sols es tracta de comoditat, sinó que estem parlant de seguretat”.

Amb aquesta petició el BLOC JOVE es presenta formalment al poble d’Alcoi i manifesta les seues intencions i aspiracions. Com afirma Alba “resulta curiós que un poble tan actiu com Alcoi tinga una política juvenil tan escassa i passiva. Pensem que és necessari que els joves tinguen veu pròpia, i a més en clau valencianista. És un sentiment que sabem que està entre la joventut alcoiana però que des de fa alguns anys no ha estat representat per cap opció política amb possibilitats”.

Tot i presentar-se ara com a col·lectiu formal, el BLOC JOVE d’Alcoi ja porta més d’un any format. Els hem pogut veure en la concentració de ‘Salvem al Tren’, denunciant la no-presència del BLOC en el debat de l’hotel de la Font Roja, en la manifestació del 25 d’abril d’Alacant, o en vàries festes que han organitzat ells mateixos.

Així mateix la formació ja compta amb una estructuració comarcal, el que facilitarà la comunicació entre localitats veïnes i les actuacions en un àmbit més ampliat.

 Alba Nadal