ImageEL BLOC CONSIDERA QUE LA SENTÈNCIA DEL TSJ SOBRE SERELLES DESAUTORITZA UNA VEGADA MÉS L’URBANISME DE SEDANO

Paco Blay: "El TSJ ha donat la raó a algunes reclamacions de la Carrasca, declarant il·legals algunes determinacions de la urbanització de Serelles, sobretot les que tenen  a veure amb  la conservació del medi  ambient: zones verdes i vies pecuàries. És la segona en poc temps. En poden ser més si el PP no rectifica”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat que la darrera sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) sobre la urbanització de Serelles, en la qual s’han anul·lat, per ser contraris a dret, diversos aspectes essencials del Pla Parcial, és un mostra més de la dolenta gestió que el govern del PP està fent en la ciutat d’Alcoi en matèria d’urbanisme, sobretot la relacionada amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible. Concretament ha anul·lat els preceptes sobre vies pecuàries –el TSJ considera que no han de ser vies habituals per a vehicles, com ha fet la promotora amb el consentiment municipal-, i el referent al manteniment íntegre dels barrancs com a corredors ecològics i la conservació de la seua vegetació natural, en no acceptar que es puguen tapar per a ser vies de trànsit ordinàries; segons la sentència, "[…] desde luego es impensable que un barranco interrumpido por calles y rellenado debajo de las mismas pueda cumplir con su función de corredor ecológico"..

El representant del BLOC considera que aquesta nova sentència cal sumar-la a la de la Rosaleda, on està veient-se com els tribunals estan desautoritzant aquells aspectes de l’urbanisme local que ha estat contestat per la ciutadania, i que el govern del PP no ha volgut atendre -o almenys, tenir en compte- alguns dels suggeriments i observacions que veïns i col·lectius han fet sobre els temes més conflictius, especialment quan tenen  a veure amb el medi ambient que el govern del PP no respecta, com afirmen els jutges. “Concretament, sobre la urbanització de Serelles hi hagué més de 10 al·legacions de diversa procedència, i quasi ninguna va ser tinguda en compte. Algunes d’elles han estat objecte de reclamació judicial per part de la Carrasca, i el jutge l’ha estimat parcialment”.

Blay recorda així mateix que, a més de respectar les vies pecuàries i els barrancs, el Pla Parcial de Serelles incloïa com a obligacions per a l’agent urbanitzador, la promotora Luxender, el pont de connexió entre Serelles i el camí de la piscina, un dipòsit d’aigua de 6.000 m3 que hauria de servir tant a la urbanització com al barri, així com la regeneració dels barrancs amb vegetació autòctona. “Cap d’aquestes obligacions les ha complit l’agent urbanitzador, ja que el pont esmentat encara està en la seua  fase inicial –però solament el projecte, no la construcció-, i de la resta no sabem res. Per això, en el seu moment, vam proposar des del BLOC que l’Ajuntament es presentara en el concurs de creditors que havia sol·licitat la promotora com a afectat i perjudicat; però el govern del PP ho va desestimar”.

El regidor  acaba la seu nota fent un advertiment al govern del PP, tot recordant “que els temes d’urbanisme, que afecten per tota la vida a la geografia i la imatge de la ciutat i a la vida dels veïns,  haurien de portar-se en davant com a resultat d’un ampli consens, especialment si són objecte de forta contestació social, com ha estat l’aparcament de a Rosaleda, ara la urbanització de Serelles, i demà pot ser l’Hotel de la Font Roja, el polígon de la Canal, el pont del Viaducte –de moment desautoritzat per la Conselleria-, i altres (Estambrera, McDonalds…)”

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.