ImageEL BLOC RECOLZA LA INICIATIVA DE CARITAS DE CREAR UN ECONOMATO PER A LES FAMÍLIES MÉS DESAFAVORIDES

 Paco Blay: "La situació actual de crisi està afectant greument a algunes famílies, que necessiten ajudes externes per tal de  poder disposar del mínim vital. Cal aplaudir iniciatives com aquesta, i l’Ajuntament hauria de col·laborar sense reserves ”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat el recolzament del seu grup municipal a la iniciativa que han anunciat les parròquies alcoianes de crear, a través de Caritas, un economat per facilitar l’accés de les famílies en situació de precarietat social als productes bàsics per la seua subsistència. “Activitats com l’anunciada, hauria de contar amb el recolzament de totes les instàncies públiques d’Alcoi, ja que es tracta d’estendre la solidaritat en la nostra ciutat per tal de minimitzar l’impacte social i econòmic que està provocant l’actual crisi econòmica”.

El representant del BLOC recorda que l’actual coiuntura ha posat en situació de precarietat econòmica a moltes famílies que abans no tenien cap problema (per quedar-se sense treball, per no poder pagar la hipoteca, per tenir fills als quals no poder atendre com caldria, etc.), i que moltes d’elles queden fora dels àmbits habituals coneguts pel departament de Serveis Socials del propi Ajuntament. “Per aquesta raó, la iniciativa de Cáritas és tan interessant, perquè pot ajudar a les famílies conegudes que ja tenen problemes, però també a les noves que hi puguen aparèixer mentre dure aquesta situació d’inseguretat econòmica”.

Blay defensa, així mateix, que l’Ajuntament hauria de ser un dels màxims col·laboradors en aquesta tasca, i que el pressupost municipal hauria de fer un esforç extraordinari en aquests sentit i ampliar les prestacions socials. “Per això pensem en el BLOC que el pressupost municipal hauria d’ampliar-se en el capítol de les despeses socials respecte al d’aquests darrers anys, ja que pràcticament s’ha esgotat la despesa prevista en sis mesos; raó per la qual  aquesta serà una de les urgències que exigirem”.

Acaba la seua nota el regidor del BLOC advertint que la iniciativa de Cáritas pot servir també de referent per a sensibilitzar a la societat i fomentar l’esperit de solidaritat, ja que facilitarà la participació desinteressada d’aquelles persones que hi vulguen contribuir a ajudar de forma altruista i anònima a les persones i famílies que ho necessiten amb les seues aportacions i donatius.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi