ImageEL BLOC DEMANARÀ QUE ES PROTEGEIXEN I CONSERVEN ELS SENYALS DELS BOMBARDEJOS A ALCOI

Paco Blay: "En els mur de l’antic Escorxador estan actuant per a reparar i pintar la part exterior. Seria una llàstima que desparegueren les petjades d’una època històrica d’Alcoi i tan intensa d’esdeveniments” .

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua intenció de proposar al govern municipal que faça totes les gestions possibles per a què no desapareguen, es protegeixen i es conserven les petjades que els bombardejos han deixat en alguns edificis i murs d’Alcoi.

El representant del BLOC està preocupat, concretament i en els moments presents, pels senyals que han quedat en els murs de l’antic l’Escorxador que estan aquests dies fent algun tipus d’intervenció. Per això han presentat el corresponent Prec per a la propera Comissió Informativa corresponent. “N’hi ha moltes més senyals a Alcoi, però les de l’Escorxador són les que aquest moments tenen més perills de ser tapats; per tant s’ha d’advertir a la direcció de l’obra que s’han de deixar visibles per tal de servir per a la memòria dels alcoians. Alcoi va ser escenari de guerra i va sofrir set bombardejos, dels quals han quedat petjades clares en varis edificis de la ciutat. Alcoi va ser escenari de guerra, i cal recordar-ho per a tots els ciutadans, els majors i els joves, i les generacions futures”.

Blay recorda que està recorreguent Europa, també Espanya –per Alcoi va passar l’any 2008-, una exposició sobre paisatges i escenaris de guerra en diferents ciutats europees, que puguen servir de memòria d’uns fets que mai haurien d’aver ocorregut, i que pretenen estendre una cultura de pau. “La nostra ciutat forma part d’eixe escenari i paisatges de guerra, que a més a més pot servir per fomentar entre els nostres estudiants una cultura de pau. És el nostre patrimoni i l’hem de conservar i protegir”.  

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.