ImageEL BLOC DENUNCIA QUE EL GOVERN VALENCIÀ DEL PP DISCRIMINA ECONÒMICAMENT LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS D’ALCOI

Rafel Carbonell: "Per al PP, els alcoians i la seua Festa som de segona categoria; mentre subvencionen les Falles, les Fogueres i les Gaiates, es neguen a donar suport econòmic a les Festes d’Alcoi” .

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafel Carbonell, ha manifestat que  la Generalitat Valenciana discrimina econòmicament les Festes de Moros i Cristians, ja que segons els Pressupost per al 2010, la Festa, no figura en la partida de l’Agència Valenciana de Turisme, sobre el ”Apoyo a eventos turísticos de la Comunidad Valenciana”, la qual té previst destinar 13334 euros a les Comissions Falleres, altres 13334 a les Gaiates, i 13334 més a les Fogueres. “Malgrat ser declarades d’Interés Turístic Internacional, les Festes de Moros i Cristians, no rebran ni un euro de l’organisme encarregat de promocionar el truisme al País Valencià; estaran per tant  marginades i discriminades respecte de les altres festes”.

El representant del BLOC informa així mateix que el diputat del BLOC i vicesíndic de Compromís, Enric Morera demanà explicacions d’aquesta marginació,  però no se li van donar. Per això el BLOC presentarà una esmena als Pressuposts perquè les Festes de Moros i Cristians també reben la subvenció adequada.

El regidor Carbonell demana als responsables locals del tema que exigisquen a la Generalitat el que és just. “Esperem que tant el regidor Fernando Pastor, de Turisme, com Mario Santacreu, de Festes, reclamen allò que pertoca a la nostra Festa,  ja que és l’element turístic dinamitzador més important de la nostra ciutat, perquè sembla que per al PP valencià no mereix suport com a esdeveniment turístic”.

Carbonell recorda que en plena crisi del PP valencià, en la qual l’alcalde Sedano ha destacat per protagonitzar públicament lluites partidistes, “el govern del Sr. Sedano hauria  de demostrar que, a més d’enfrontar-se al president Camps, sobretot, defensa els interessos dels alcoians i, en concret, de la Festa. No volem pensar que aquesta discriminació siga una de les primeres repercussions per haver-se posicionat en contra del president del seu partit i de la Generalitat”.

Acaba la seua nota el regidor del BLOC recordant que en aquests moments, més que mai, la Festa necessita de recolzaments: “Uns interessos i un prestigi, el de la Festa, que també està notant les conseqüències de la crisi, i que necessita totes les subvencions i totes les ajudes que siguen possibles. De fet, la realitat i la situació actual a Alcoi, sobretot per a les filaes de càrrec, és que el mateix govern local del PP ja els ha anunciat que la subvenció de 13 000 euros que reben pels dos anys de càrrec, es vorà sensiblement retallada i potser que la cobren, però no se sap quan…”

 

Rafel Carbonell. Regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.