ImageEL BLOC INFORMA QUE UNA EMPRESA DEL GRUP MASA HA ESTAT SANCIONADA PER REGAR UN CAMP DE GOLF SENSE CONCESSIÓ ADMINISTRATIVA

Paco Blay: “La mercantil propietaria del camp de Golf la Marquesam, en Rojales, té vinculacions empresarials amb el grup Masa, propietari dels terrenys de la Canal on es vol construir un polígon industrial.”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que una empresa del grup Masa, propietari dels terrenys on el govern del PP d’Alcoi vol construir un polígon industrial, ha estat sancionat pel Ministeri de Medi Ambient per utilitzar aigües depurades per a regar un camp de golf sense la concessió administrativa corresponent. Es tracta de la mercantil propietària del camp de golf “la Marquesa” , de Rojales, propietat de la familia Quesada, promotors de la urbanització “Ciudad Quesada”, on està ubicat l’esmentat camp de golf.

La familia Quesada participa en el grup Masa a través de diverses empreses promotores i el grup és l’actual propietari de la majoria dels terrenys de la Canal (més de 800.000 metres) en la zona on el govern local del PP vol construir un polígon industrial. “Aquest grup d’empreses va formalitzar a nom d’una d’elles la compra dels terrenys de la Canal en 2003, en la part sud i al costat de l’autovia, a penes guanyades les eleccions municipals per majoria absoluta del PP.  Justament on ara anuncia el govern que vol posar el polígon, i no en la part nord de l’autovia, on sempre s’havia anunciat oficiosament”.

Aquest grup d’empeses s’han especialitzat en urbanitzacions i habitatges residencials des dels anys 70 i 80 en Santa Pola, la Vega Baixa i Múrcia, sent els promotors de nombroses urbanitzacions, algunes de les quals han tingut problemes administratius i de gestió, com en Montecid, en Monforte del Cid, i Camposol, en Mazarrón, bàsicament de conducció d’aigües, llicències d’ocupació i subministrament d’aigua i llum. “La intenció especulativa en la compra de centenars de milers de metres de terrenys de la Canal, en la part més interessant des del punt de vista paisatgístic i d’entorn, és més que evident. Per quins motius es desplacen en les seues inversions cap a l’interior si no és per continuar amb la seua tasca promotora i urbanitzadora? El temor que tenim a Alcoi que la nostra comarca es convertesca en la segona línia de costa queda confirmada  amb aquest inversions i compres”.

Acaba la seua Blay nota recordant el perill que pot córrer un entorn com la Canal si la urbanització o les actuacions que pretén el govern del PP les deixa al grup Masa, gens de fiar pel que respecta al medi ambient i el compliment dels compromisos.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.