ImageEL BLOC D’ALCOI DESCONFIA DE LES DADES SUBMINISTRADES PER SUBÚS I PROPOSARÀ MILLORES TÈCNIQUES

Paco Blay: "Subús aprofita qualsevol esdeveniment per rebaixar el nombre de viatgers i poder exigir més subvenció a l’Ajuntament, però les dades que ofereix no les veiem gens clares perquè no hi ha control municipal rigorós”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha expressat el seu escepticisme per les dades que Subús ha fet públiques sobre el descens important del nombre de viatgers, ja l’empresa concessionària del serveis d’autobusos aprofita qualsevol esdeveniment per a justificar un descens del nombre de viatgers: en 2005 van ser les obres i el preu del gasoil per justificar un “quebranto” econòmic, i ara són les obres del Centre de l’anomenat Pla E.

Blay recorda que les dades no estan clares perquè “encara estem esperant una explicació satisfactòria sobre els bitllets que no apareixen numerats, i a més no sabem com es comptabilitzen els bitllets dels bonobús quan es fa malbé la màquina lectora –que és molt freqüent- i els xofers foraden el tiquet per a deixar constància en el bonobús del viatge”.

Així mateix, el regidor del BLOC recorda que va votar en contra del nou contracte, que es va dur a Comissió Informativa de presses i corregudes la primera setmana d’agost del 2009, amb l’expedient incomplet, i que preveia una subvenció a Subús per a inversions. “Però malgrat aquestes millores per Subús, encara estàvem esperant el compliment per part de Subús del compromís que va adquirir en el 2005 per a introduir algunes millores, entre elles la targeta magnètica. La conclusió a la qual arribem des del BLOC és que el servei d’autobús públic ens costa molts diners a tots els alcoians, i cada vegada els usuaris estan mes descontents”.

Per aquests motius, i donat que en el darrer pressupost hi ha prevista una partida d’inversions per a Subús de més de 300.000 euros, Blay proposarà la introducció de dues novetats tecnològiques, tant per a assegurar la transparència de la gestió com millora del servei:

·         L’adquisició del  material adient per a què el bitlletatge tinga un doble reflex o control, automàtic, tant en la mateixa companyia com en els serveis de l’Ajuntament, oberts als grups polítics, de cara a assegurar la total transparència de la gestió.

·         La introducció, tal com funciona satisfactòriament ja en algunes ciutats,  d’un servei de control del trànsit i del servei dels autobusos pel sistema anomenat GPS, que dona al segon informació de com està en cada moment cada línia, per a introduir les correccions pertinents i assegurar una homogeneïtat i seguretat dels horaris de les diferents línies.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.