ImageEL BLOC D’ALCOI PROPOSA QUE ES CREE L’”ANELLA VERDA”, UN NOU ITINERARI AL VOLTANT DE LA CIUTAT, QUE CONNECTE ELS TRAJECTES DE LA “VOLTA ALS PONTS” I DE LA “VIA VERDA”.

Rafel Carbonell: "Alcoi necessita una ampliació de la seua oferta turística de sostenibilitat, d’oci i temps lliure, educativa, i esportiva; i sobretot, una millora de la qualitat de vida de les persones. Amb aquesta iniciativa, s’aconseguix; i a més, pot estar finançada per l’estat”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafel Carbonell, ha informat que ha proposat per a la segona fase del Pla E, el qual invertirà al municipi d’Alcoi quasi set milions d’euros en inversions, l’habilitació d’una “Anella Verda” al voltant de la ciutat per tal de facilitar el gaudi de la natura i d’aprofitar els espais verds urbans que existeixen.

 El regidor del BLOC recorda que, en el nou Pla estatal, s’hi accepten projectes destinats a  la “millora i conservació dels espais protegits i d’àrees d’especial interès del terme municipal”, així  com  “de millora i recuperació  d’hàbitats naturals d’especial interès” (Art. 9 del Real Decret-Llei 13/2009 i Annex I de la Resolució de la Secretari d’Estat de Cooperació Territorial, BOE núm. 259 del 27-10-2009 i núm. 265 del 3-11-2009, respectivament).

Amb la proposta, Carbonell considera que “podrien ampliar-se i millorar-se tant el tradicional costum de la Volta als Ponts, tan entranyable i popular, com la més recent ruta de la Via Verda, amb una nova volta, que recórrega la ciutat mitjançant la connexió dels cinc grans parcs alcoians (Romeral, Batoi, Cantagallet, Viaducte i Zona Nord), i la recuperació d’antics camins i corredors ecològics, en perill de desaparició”. 

A parer del representant del BLOC, cal combinar en un mateix projecte la realitat però sobretot la filosofia que va inspirar les actuals zones verdes. “La Via Verda i la tradicional Volta als Ponts ens pot permetre construir un nou referent per a tots els alcoians. Un referent que facilite una nova sociabilitat; la recuperació del patrimoni natural; nous recursos educatius; i la pràctica esportiva, com caminar, córrer o anar amb bici”.

Per mitjà d’aquesta proposta d’una Anella Verda per a Alcoi, el BLOC pretén que s’aborde la construcció d’una sèrie de corredors urbans i periurbans que constituïsquen, en un primer estadi, una autèntica anella concèntrica exterior a la tradicional “volta als ponts”, i que esdevinga una nova “volta als parcs”; i en una segona fase, una variada ramificació d’extensions cap a llocs i indrets d’alt valor simbòlic patrimonial, tant ecològic, com històric o cultural, tot dotat de la necessària unitat i coherència pel que fa a la seua concepció espacial i d’utilització.

Segons Carbonell, “ara, el govern del Sr. Sedano no té excusa per no acceptar aquest projecte tan interessant per a la qualitat de vida dels alcoians i visitants, igual que va fer en 2004, quan a proposta del BLOC el va rebutjar en un Ple. Ara, no podem deixar passar l’oportunitat ja que es pot aconseguir finançat totalment per l’estat”.

Rafel Carbonell. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi