ImageEL BLOC D’ALCOI EXIGEIX AL GOVERN MUNICIPAL QUE SOL·LICITE FONS EUROPEUS PER A PROJECTES LOCALS

 Paco Blay: “Hem de procurar que no ens passe com en el 2007, que no es va demanar res,  però Gandia, Torrent i Alacant sí van rebre més de 30 milions d’euros.  Cal, per tant, aprofitar les facilitats administratives i d’assessorament  que dona la diputació per a demanar fons europeus”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la intenció del seu grup municipal de demanar al govern municipal d’Alcoi que aprofite l’oficina que la Diputació d’Alacant ha posat al servei dels municipis per a què puguen sol·licitar fons europeus en els propers quatre anys per a projectes lcoals, més necessari que mai en aquests temps de  crisi.

El text literal del PREC que el BLOC presentarà el proper Ple, diu el següent:

La Diputació d’Alacant va anunciar a finals del passat mes de gener la creació de la plataforma “ladipueuropa” per a facilitar els tràmits de sol·licitud de fons europeus per a finançar projectes locals dels municipis de la província.

Segons la nota que va fer pública la Diputació, la Unió Europea té previst invertir 35.000 milions d’euros en el propers 4 anys, dels quals li corresponen a Espanya aproximadament uns 1.000 en cada any, i segons el president Ripoll solament  se n’aprofiten la meitat: uns 500. Si el repartiment es fera per habitants, a Alcoi ens podrien correspondre aproximadament milió i mig anual, xifra important i que vindria molt bé a les arques municipals.

Fa molts anys que la Unió Europea no aporta res per a projectes alcoians, segurament perquè no es demanen, com va passar en el Pla Urban conegut com  “Iniciativa Urbana 2007-2013”, el qual va suposar més de 30 milions per a tres ciutats valencianes de característiques semblants a la nostra, com Gandia Torrent i Alacant.

A Alcoi tenim molts projectes pendents  que necessitarien finançament extern, i més en les actuals circumstàncies de baixada de la recaptació i de les aportacions de les altres administracions:  pont i passarel·la Viaducte-Zona Nord, centre tecnològic, pont de Batoi, bulevard, complex del Molinar, recuperació Centre Històric, polígons industrials, corredor Alcoi-Muro, connexió ferroviària amb Alacant i/o amb Villena, edificis diversos (per a AIN, Escola Oficial d’idiomes, residència de la tercera edat), etc. Per tant, no hauríem de desaprofitar l’ocasió d’intentar fons europeus per a projectes locals, almenys per als més urgents i costosos econòmicament.

Per tots aquests motius fem els següents PRECS:

1. Fer ús del servei que ofereix la Diputació per a sol·licitar fons europeus per a projectes locals.

2. Consensuar amb els grups polítics, amb l’assessorament dels departaments municipals corresponents (arquitectura, IGS…), quins projectes podrien ser objecte de sol·licitud a la Unió Europea. 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.