ImageEL BLOC D’ALCOI DEMANA QUE S’HABILITEN ACCESSOS SEGURS A LA VIA DE SERVEI DE L’AUTOVIA CAP A COCENTAINA, PER A LES PERSONES QUE HAN D’ANAR A PEU A FER FAENA.

 Rafel Carbonell: "Amb la construcció d’una passarel·la peatonal, i amb la col·locació d’algun semàfor o pas de zebra per a vianants, se solucionaria aquest problema que patixen molts alcoians, els quals posen en perill la seua integritat física, diàriament, per tal d’arribar al seu lloc de treball o a comprar en els comerços de la zona”.

El text literal del PREC és el següent:

“A la zona de l’accés nord d’Alcoi, a l’altura del barranc que divideix els dos termes municipals d’Alcoi i de Cocentaina, al costat de la gasolinera, l’autovia es fa més estreta per salvar el barranc. Aquesta circumstància provoca que no hi haja espai per als vianants, per a les persones que circulen caminant, que han de passar tots els dies per aquest tram, o bé per treballar (en els tallers i les fàbriques, o en les cases amb les tasques domèstiques, que n’hi ha), o bé per als usuaris dels diferents serveis (concessionàries, comerços, etc).

El perill per a la gent és evident, ja que han de passar enganxats a la tanca de protecció (que, a més a més, és molt baixeta), per tal de d’evitar la col·lisió amb els cotxes que hi passen. Afortunadament, encara no hem de lamentar cap desgràcia, però la possibilitat d’accident és diària per a les centenars de persones que han de travessar per aquest espai. Potser, una passarel·la de pas de vianants seria una bona solució.

Per una altra banda, també, seria convenient habilitar alguna solució (un semàfor o un pas de zebra) que done una certa garantia de seguretat a l’hora de poder creuar, a aquelles persones que passen caminant en direcció a les fàbriques, als tallers o als comerços, de la marge dreta de l’autovia, en direcció Cocentaina.

 

Per tots aquests motius fem els següents PRECS:

1. Construir una passarel·la peatonal sobre el barranc de l’accés nord, a l’altura de la gasolinera.

2. Habilitar alguna solució per als vianants que creuen al final del carrer de València, a la part dreta de l’autovia, en sentit Cocentaina.” 

 

Rafel Carbonell. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi