ImageEL BLOC JOVE D’ALCOI DENUNCIA QUE EL GOVERN DE SEDANO S’OBLIDA DEL VALENCIÀ EN LES NOSTRES FESTES

 El BLOC JOVE denuncia que els joves alcoians un any més no puguem gaudir en les nits de festes de grups de música en valencià, la nostra llengua, la llengua de la festa.

Per a Alba Nadal, Secretaria Local del BLOC JOVE d’Alcoi: “el govern de Sedano no vol música en valencià, i ho demostren les dades, ja que ni tan sols recordem la última vegada que ens va visitar un grup que emprara la nostra llengua en les lletres de les seues cançons.”

“Per sort, en Alcoi contem amb un gran nombre de grups alcoians com ara Verdcel, Hugo Mas, Arthur Caravan o Batà, als que no se'ls dona la suficient difusió que es mereixen. És una llàstima que no es faça profit de la cultura musical que existeix al País Valencià, de la qual altres pobles veïns com Cocentaina i Muro utilitzen en dades tan assenyalades com són les de Moros i Cristians. Aquests grups de trajectòria reconeguda estan vetats a la nostra televisió pública, Canal 9, la televisió que paguem cadascú dels valencians i valencianes, i com no també a molts Ajuntaments governats pel Partit Popular” denuncia la Secretaria Local del BLOC JOVE d’Alcoi, Alba Nadal.

En opinió de Nadal, És lamentable que l’Ajuntament d’Alcoi perda l’oportunitat de no haver ofert durant les festes o en els dies d’entradetes, el concert de La Gira que cada any promou l'Escola Valenciana-Federació d'Associacions per la Llengua (FEV), després que fa un parell de mesos, l'Ajuntament d'Alcoi i la FEV firmaren un conveni de col·laboració, un acord “únic i excepcional ja que poques vegades el consistori alcoià en fa ús de la nostra llengua”

Per això des del BLOC JOVE denunciem que l’Ajuntament haja perdut aquesta oportunitat d'oferir música en valencià i de qualitat en no portar endavant aquest conveni i deixant que es convertisca en paper mullat. Segons Alba Nadal: “era l'oportunitat d'oferir als més joves, ja siga en festes o en les entradetes prèvies, música per a tots els gustos i amb un to de certa qualitat i novetat, sumant aquest atractiu als molts altres que tenen les nostres festes de Moros i Cristians”.

Esperem que no s’utilitze l’excusa de l’actual crisi econòmica com argument per discriminar la nostra llengua, la llengua de les alcoianes i alcoians, la llengua de tots els valencians des de fa més de 750 anys. Cada any es contracten diferents grups i orquestres, però no hem de deixar de banda la nostra cultura, ja que contem amb la qualitat musical suficient: “així es com el govern de Sedano ajuda als artistes alcoians en la seua difusió i donant suport a les seues carreres artístiques, oblidant-los fins i tot per participar en les festes”. Esperem que les reivindicacions que porta fent des de fa mesos el BLOC JOVE servisquen almenys per a obrir els ulls al govern del Senyor Sedano.

Alba Nadal. Secretària Local del BLOC JOVE.