ImageEL BLOC D’ALCOI INSTA A TOTES LES INSTITUCIONS I AJUNTAMENTS DE LA COMARCA A FER PÚBLIC EL SEU DESACORD PER L’OBLIT DEL PROJECTE DE TREN ALCOI-ALACANT

 Paco Blay: "El pacte entre el president Camps i el ministre Blanco sobre rodalies al País Valencià, deixa una vegada més fora del programa la possible connexió ferroviària Alcoi-Alacant. Cal fer un front comú i exigir la seua inclusió tal com va aprovar per unanimitat l’Ajuntament d’Alcoi a proposta del BLOC”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua indignació pel que considera una nova marginació de les comarques d¡’interior per part tant de la Generalitat com del Ministeri de Foment en no incloure en el recent pacte de rodalies la possibilitat d’una connexió ferroviària entre Alcoi i Alacant com a prolongació de la línia Alcoi-Xàtiva, la qual cosa permetria tenir una línia directa València-Alacant per l’interior, de tantes possibilitats econòmiques.

Blay recorda que en el Ple de febrer es va aprovar per unanimitat una moció del BLOC, en la qual es proposava, davant la possible exclusió d’aquesta connexió, “fer un front comú i demanar suports al projecte, per part de tots els ajuntaments de la comarca, dels agents socials i de les institucions públiques i privades existents (Universitat, Cambra de Comerç, instituts i escoles, col·lectius ciutadans, etc.)”. Concretament les dues propostes d’acord aprovades van ser les següents:

1.      Trametre al Ministeri de Foment i a la Conselleria d’Infraestructures i Transport la protesta formal i clara per la marginació que implica quant a inversions ferroviàries la no construcció de la connexió d’Alcoi amb Alacant.

2.      Trametre aquesta mateixa queixa i demanar suports al projecte a tots els ajuntaments de la comarca, agents socials i institucions públiques i privades existents (universitat, Cambra de Comerç, instituts i escoles, col·lectius ciutadans, etc.).

Segons Blay, l’Ajuntament d’Alcoi fins ara ja ha fet el que va aprovar: enviar l’acord adoptat a totes les instàncies indicades. “Ara toca que les instàncies esmentades facen públic el seu desacord i envien tant al Ministeri de Foment i a la Conselleria d’Infraestructures i Transport, de manera que es  veja que la comarca està molt indignada per aquesta exclusió i que no callarà fins que es tinga en compte per a futures inversions. L’anunci de la modernització de la línia Alcoi-Xàtiva s’ha fet tantes vegades, que fins que es comencen les obres no ens la creurem”.

El representant del BLOC recorda que les raons econòmiques, socials, mediambientals i culturals d’aquesta connexió són suficientment importants almenys per a ser tingudes en compte, cosa que no ha ocorregut. “El futur de les comarques d’interior passa per una eixida en tren a la costa. El futur corredor mediterrani no pot deixar-nos totalment fora. Seria la sentència de mort -lenta i agònica- dels nostres municipis. Per això cal ara que tots els agents socials, educatius, polítics, socials i econòmics manifesten públicament la seua queixa per tal de manifestar el rebuig de tota la comarca per aquesta marginació que ens condena per al futur i exigir que se’ns tinga en compte en les inversions”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.