El BLOC considera que el pla de participació pública del Partidor es una presa de pèl.

ImageEL BLOC D’ALCOI CONSIDERA EL PLA DE PARTICIPACIÓ PÚBLICA DEL PARTIDOR UNA PRESA DE PÈL

 Paco Blay: "No és possible començar de nou un procés de participació, que ja ha estat fet temps enrere a tres bandes: veïns, tècnics i responsables municipals. El resultat d’aquelles reunions hauria de ser el punt de partida”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua decepció el que considera una presa de pèl el Pla de Participació Pública del IVVSA per al barri del Partidor, ja que vol partir de zero en tot el procediment i no té en compte que  ja ha hagut reunions prèvies entre responsables municipals, veïns i equip tècnic i, sembla que fins i tot es va arribar a una mena de consens bàsic sobre els criteris generals i el mateix planejament.

El representant del BLOC  insisteix  en la pobresa de la consulta que l’IVVSA sotmet a informació pública, ja que no solament no és el projecte o un esborrany de projecte en el qual caldria incloure una memòria, uns criteris d’intervenció –rehabilitació, enderrocament…- i en quines circumstàncies, o tipologia de vivendes bàsiques, model de gestió, etc. “Res d’això hi ha en l’enquesta  que s’ha exposat al públic. Per no haver, no  hi ha ni un sol plànol, amb la qual cosa realment  l’enquesta sembla més una maniobra dilatòria, una manera d’allargar el procediment per a justificar la no intervenció, almenys durant els propers anys”.

Blay recorda així mateix que el títol del document pot ser enganyós (“Estudi d’integració paisatgística”), ja que en realitat no és cap estudi de res per a què els ciutadà emeta la seua opinió, sinó que solament es fan preguntes sobre l’opinió dels ciutadans sobre una conjunt de temes urbanístics per a fer després –suposadament- l’estudi  d’integració paisatgística. “És una autèntica presa de pèl als veïns i a la ciutat intentar mostrar que està ja en marxa la intervenció en un barri que necessita una urgent intervenció de l’administració, quan en realitat no hi cap intenció seriosa d’acometre una autèntica reforma del barri. De fet no hi ni consignació pressupostària ni pressupost aproximat. Com quasi sempre, estan venent fum”.

Tanmateix, Blay insisteix en la necessitat i urgència d’un Pla per al Partidor, donada la sua situació actual. “I estem disposats a recolzar-lo sempre que es veja voluntat real d’intervenció per part de l’IVVSA i que es complesquen almenys les següents condicions: 1) que la redacció del projecte partira del es va confeccionar amb la participació dels veïns; 2)  que es respectaren -mentre fora possible- les formes arquitectòniques de la ciutat històrica, i es prioritze la rehabilitació i la reconstrucció sobre la demolició i posterior reedificació; 3) que es busque l’excel·lència urbanística i arquitectònica per tal que el barri puga continuar gaudint d’eixe caràcter singular i entranyable que ha tingut sempre; 4) que permetera l’entrada de grups que vulguen constituir-se en cooperativa, i de fer cases adaptades per la tercera edat”.

 Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *