El BLOC d’Alcoi denuncia que el govern del PP pretén eliminar el Valencià de l’ensenyament.

ImageEL BLOC D’ALCOI DENUNCIA QUE EL GOVERN DEL PP PRETÉN ELIMINAR EL VALENCIÀ DE L’ENSENYAMENT

Rafa Carbonell: “És una estratègia perfectament calculada des de la Generalitat per a suprimir del sistema docent la llengua que parlen els valencians des de fa més de 750 anys: s’ha reduït l’oferta d’Infantil i de Primària, han suprimit totalment els grups de línia en valencià en el Batxillerat, i continuaran baixant fins la seua total eliminació”.

El regidor del BLOC i candidat a l’alcaldia d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha denunciat el que considera un atemptat gravíssim contra la llengua que parlen els valencians des de fa més de 750 anys, ja que la Generalitat valenciana vol suprimir els grups de línia en valencià del Batxillerat, i privar així del dret a un ensenyament en valencià a tots aquells alumnes que ho desitgen, la majoria d’ells escolaritzats en valencià des d’Infantil, i que ara es troben en grups de castellà obligatòriament.

Carbonell se suma i dóna suport a les protestes i reivindicacions que ha fet sobre aquesta qüestió el col·lectiu Escola Valenciana, que reclama molta més oferta de línies en valencià per als cicles Infantil i Primària, ja que a poc a poc, i amb l’impuls de la Conselleria d’Educació, va baixant el nombre de centres i de grups que ofereixen línia en valencià. “Ara l’atac se centra clarament en el Batxillerat, al qual volen deixar sense grups en valencià”.

El regidor recorda que aquesta decisió que, aparentment, respon a motius econòmics, en realitat seguix a una estratègia perfectament calculada per a acabar amb el valencià a l’ensenyament, ja que utilitza l’aspecte econòmic i organitzatiu com un simple pretext. “Si foren aquests els vertaders motius, organitzatius i econòmics, s’haguera pogut fer exactament a l’inrevés: escolaritzar solament en valencià, per allò de fer grups homogenis, i seguint clarament el dictamen del Consell Valencià de Cultura que recomana fer esforços per recuperar el valencià, després de tants anys de marginació i persecució. (Aquest dictamen s’ha incorporat al preàmbul de la Llei de creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, feta pel govern del PP). Però no; la Conselleria no ha tingut en compte cap d’aquestes recomanacions incloses en el sistema legislatiu valencià, i ha decidit que tots els grups han de ser en castellà, tot conculcant els drets dels alumnes i pares que volen cursar en línia en valencià”.

Carbonell recorda que cada any la Conselleria han anat dictant normes per a reduir de forma sistemàtica els grups de valencià en Batxillerat, i ha obligat fins i tot a alumnes que han cursat voluntàriament tota l’ESO en valencià, a canviar de centre, segons l’opció o modalitat de Batxillerat elegida, ja que la Conselleria no permet que hi haja en tots els centres línia en valencià de les dues modalitats bàsiques de Batxillerat que hi ha actualment  al sistema educatiu. “Amb aquesta forma d’actuar, la Conselleria està castigant aquells alumnes que desitgen línia en valencià, prova evident de la persecució que la Generalitat fa de la llengua i dels alumnes/pares que desitgen ser escolaritzats amb la seua llengua, la dels seus pares i la del país des de fa més quasi huit segles”.

Finalment, per a Rafa Carbonell, des del BLOC “instem el Sr. Sedano que estiga a l’alçada de les circumstàncies i defense els interessos de les famílies i dels alumnes alcoians perquè tinguen garantit el dret i la possibilitat d’estudiar en valencià, en tots els nivells educatius, a la nostra ciutat”.

 

Rafa Carbonell. Regidor i candidat a l’Alcaldia d’Alcoi pel BLOC

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *