Rafa Carbonell: “Contribuiria a solucionar el greu problema històric del barri de Santa Rosa: la falta de places d’aparcament; i, a més, serviria per a dotar-lo de més mobilitat: eixida i entrada al pàrquing, per dalt (la placeta) i per davall (el futur Bulevard)”.(adjuntem  plànol del projecte del Bulevard)

El regidor del BLOC i candidat a l’alcaldia d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha llançat una proposta que esdevindria una ajuda fonamental per al trànsit, per a la mobilitat i per als aparcaments del barri de Santa Rosa: un pàrquing soterrani en la placeta de Jordi Valor o de les Paüles; preferiblement de promoció pública i amb les facilitats d’accedir a la propietat que la llei permeta.

El candidat del BLOC considera “que la necessitat crònica de places d’aparcament del barri de Santa Rosa quedaria millor servit si es construïx un aparcament soterrani en la placeta Jordi Valor o de les Paüles, zona que queda envoltada d’edificis sense a penes llocs per a aparcar i amb molts guals per activitats terciàries (tallers, botigues…) que dificulten encara més l’aparcament dels veïns. Lògicament, hauria de ser preferentment de promoció pública, com ha estat per exemple el del Camí-Músic Gonçal Blanes, que seria l’exemple de gestió a seguir”.

Carbonell considera que hi ha molts avantatges en aquesta placeta: es poden fer tres o quatre nivells (i algun més si es baixa de la rasant de la via); podrà disposar d’un doble accés d’entrada i d’eixida, per dalt (des de la placeta) i per davall (des de la via i futur Bulevard); es pot construir sense a penes molestar el trànsit i els veïns durant l’obra, i fins i tot es pot ampliar per davall dels carrers que l’envolten, i es poden guanyar uns metres. Lògicament caldria disposar dels informes tècnics escaients, però pensem que no solament és possible, sinó que és una bona solució perquè permetria a més a més ampliar el pontet de les “Paüles” i continuar la placeta desenvolupant la seua funció de zona verda i espai públic, com en l’actualitat. No es perdria res en aquest sentit”.

El regidor del BLOC afegeix que aquesta obra, en el cas que el govern local del PP duga endavant el projecte del Bulevard, hi podria anar vinculada, com una millora o correcció, ja que es podrien aprofitar les màquines en eixa zona per a portar-la a terme al mateix temps, i permetria a més a més ampliar l’estretor de la calçada en eixe lloc concret. “Quan isca a exposició pública el projecte del Bulevard, farem les al·legacions pertinents, i aquesta en serà una”.

Carbonell, però, també adverteix que en cas de no portar-se a terme, finalment, el Bulevard, no s’hauria de renunciar al projecte, ja que “té l’entitat suficient com per a ser considerada una obra independent que pot enllestir-se amb una bona gestió, i, sobretot, és una necessitat inajornable per a la millora qualitat de vida dels veïns de Santa Rosa”.

Rafa Carbonell. Regidor i candidat a l’Alcaldia d’Alcoi pel BLOC.