Paco Blay: “És contradictori que, per una part el govern del PP vullga construir un hotel a la Font Roja i diga que aposte pel turisme a la ciutat, i per l’altra no hi haja en llocs estratègics cap senyal que indique l’existència i direcció de les cases i hotels rurals del municipi”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que presentaran en el proper Ple un Prec per tal en els llocs que es considera més convenient i eficaç des del punt de vista informatiu (vies ràpides, creuament, cartelleria…), aparega informació sobre l’existència de cases rurals en el terme municipal, vinculades a més a més als dos Parcs Naturals que hi ha al municipi: la Font Roja i la Mariola, que tampoc no apareixen massa ben retolats des del punt de vista turístics.

Blay recorda no és massa coherent que per un costat es vullga construir un hotel en la Font Roja com a eixida i promoció turística, i per l’altra no estiguen ben retolades amb suficiència, en llocs correctes, tant els dos parcs naturals com els allojaments i restaurants rurals que hi tenen la seua presència en ells.

En concret, el Prec que presentarà el BLOC diu literalment el següent:

“Una de les riqueses que la nostra ciutat pot oferir al visitant és, indubtablement, el seu entorn natural. Tant els dos parcs naturals (Font Roja, Mariola) com els mateixos paisatges i paratges que l’envolten són, en l’actualitat, un valor que cal protegir i potenciar.

Per això sorprèn que dins de la política de fomentar el turisme que està portant a terme el govern municipal d’Alcoi, no estiga més profusament senyalitzada tant la direcció dels parcs com indicacions sobre la existència d’allotjaments rurals i restaurants dins i fora dels parcs.

Fa la impressió que s’està fomentant el turisme però solament per al casc urbà, com si l’entorn i les cases rurals que hi poden servir per a fer pernoctar el viatger no interessaren a penes. I la veritat és que, com diu la dita popular, “tota pedra fa marge”, i per tant les visites als parcs naturals i la possibilitat de dormir i menjar en hotels i cases rurals del terme municipal serien un magnífic complement del turisme “urbà”, mai una competència. De fet, professionals del ram, ja fet indicacions en aquesta línia.

Per tots aquests motius formulem el següent PREC:

Que es col·loquen senyals ben visibles, en els llocs que els tècnics i els professionals de l’hostaleria rural consideren més adient –en vies ràpides, en creuaments estratègics de la ciutat, etc.-, sobre la proximitat i direcció dels parcs naturals així com de la presència d’hotels, cases rurals, albergs, etc.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi