Rafa Carbonell: “Hauríem d’aprofitar la iniciativa i no sols conformar-nos a crear una marca turística comarcal, sinó ampliar-la als  productes autòctons de qualitat que tenim -i que els hauríem de potenciar- en Alcoi i en la nostra comarca.  Una moció del BLOC sobre aquesta qüestió va ser aprovada per unanimitat, al gener del 2007”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha manifestat el suport del seu grup a la iniciativa de crear una marca turística comarcal sota la denominació de “Mariola”, tot i que caldria afegir la conveniència que aquesta marca fóra al mateix temps una marca territorial de qualitat que identificara en el mercat els productes autòctons de les nostres comarques, que tindrien així una oportunitat i una major facilitat de penetració en el mercat. “De fet, en gener del 2007 el Bloc ja va proposar una moció en aquest sentit que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups i fins el moment no se n’ha fet res. Lògicament s’hauria de fer una promoció per a donar garantia que els productes que tenen eixa marca tenen la qualitat que s’exigix”.

Segons el portaveu del BLOC, tant a Alcoi com a la nostra comarca hi ha suficient nivell i varietat de productes de qualitat com per a crear una marca territorial pròpia que promocionara el nostre teixit productiu: “Entre els productes que caldria potenciar a incloure en aquesta marca de qualitat estarien, tant els productes tèxtils que han assolit un alt nivell de prestigi (teixits tècnics, confecció per a la llar, barrets…),  com els relacionats amb la producció agroalimentària (oli, vi, mel, herbes, licors, fruits secs, conserves, melmelades …) i l’artesania, de tantes possibilitats a Alcoi (entre altres, per la festa de Moros i Cristians i tot el “merchandising” que es podria i s’hauria de potenciar) i en els nostres pobles. Aquesta marca fins i tot podria incloure també la característica de “verd” o “ecològic” per a aquells productes que ho meresqueren”.

A criteri del regidor, el nom de “Mariola” és en principi correcte perquè aglutina un ampli ventall de municipis; però es podria optar també per un altre semblant i que fóra també emblemàtic en el parlar o sentit popular: Aitana,  Serrella, l’Alcoià, les Valls, Barxell… Lògicament la confecció i detalls generals de la marca s’hauria d’estudiar bé, i per a això s’hauria de crear des d’instàncies públiques, privades o mixtes  (Cambra de Comerç, Cooperatives, agrupacions empresarials o gremials) una mena de Consell Regulador que determinara les característiques i els nivells de qualitat que haurien de tenir cadascun dels productes que vulgueren acollir-se a aquesta marca territorial.

Segons Carbonell, “una bona promoció de la marca seria al mateix temps una bona manera de potenciar la imatge exterior d’Alcoi i dels nostres municipis, la qual cosa podria servir de “màrqueting” de tot el conjunt, ara que és més necessari que mai en aquestos moments de crisi i de tanta competitivitat”.

 

Rafa Carbonell. Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi.