El BLOC d’Alcoi recorda un altre greu incompliment del programa de Sr. Sedano: la rehabilitació del Pont de Sant Jordi.

Rafa Carbonell: “En canvi, des del grup parlamentari BLOC-Compromís a les Corts Valencianes, hem proposat esmenes als pressuposts perquè es destine una partida per al Pont de Sant Jordi; tot i que, per desgràcia, el PP de Camps les rebutja sistemàticament. Els visitants de la Llum de les Imatges s’emportaran d’Alcoi una imatge de desídia i d’abandonament ”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha denunciat un altre incompliment del programa electoral de l’alcalde Sedano: la reparació/rehabilitació integral del pont de Sant Jordi. “Malgrat anunciar-ho durant tota la legislatura anterior del 2003 (sempre sense portar-la a terme), i incorporar-la al seu programa electoral del 2007, amb un exposició pública als mitjans de comunicació en el Saló de Plens per part de personal procedent de la Conselleria respectiva, la veritat és que el pont de Sant Jordi seguix igual o pitjor”.

Carbonell insistix que els incompliments són tant del PP local com de la mateixa Generalitat, la qual fins i tot ho va incloure en els Pressuposts del 2009, però sense portar-los a terme. De fet figurava una partida de 300.000 euros  per a la rehabilitació del pont (75.000 per al 2009, i 225.000 per al 2010), però no s’ha fet res. “Més encara, en el Pressupost del 2010 ha desaparegut completament la partida per al pont de Sant Jordi, fins i tot els 225.000 consignats en el pressupost anterior”.

En contrast, el grup a les Corts de BLOC-Compromís ha presentat els dos darrers anys esmenes al Pressupost de la Generalitat, sent rebutjades les dues. La del 2009 demanava al respecte “ampliar la inversió en 75.000 més per al 2009 (total, 150.000), i de 450.000 més per al 2010. Total: 600.000 euros (300.000 els consignats i 300.000 que en demanem de més)”. I la del 2010 “Recuperar els 300.000 euros consignats en el pressupost del 2009 (75.000 per al 2009, i 225.000 per al 2010), que han desaparegut en el del 2010. Ja van anunciar en la campanya del 2007 la seua rehabilitació”. La conclusió és molt clara: ni el govern de Sedano ni el govern de Camps mai no han tingut la intenció seriosa de rehabilitar el pont.

El representant del BLOC recorda que el pont de Sant Jordi està inclòs en el catàleg d’edificis i elements urbans d’interès històric del vigent PGOU, amb nivell de protecció II (“integral”), d’estil modernista (Art déco), i amb les màximes qualificacions pel que fa a l’interés arquitectònic (“una de las obras més notables  de ingeniería del comienzo del hormigón armada, cuidadosament rematada y decorada”, diu el catàleg) i al valor urbanístic (“fundamental en la imagen de la ciudad, elemento de unión entre el caso antiguo y la zona de Huerta Mayor”). Malgrat tot açò, l’abandonament és total.

Acaba la seua nota Carbonell tot advertint “la imatge tan negativa que s’està donant de la ciutat i la que poden emportar-se els turistes que presumiblement acudiran l’any que ve a les exposicions de “La Llums de les Imatges”, que serà una oportunitat per a mostrar els singulars paisatges urbans que es poden veure des dels ponts. Els visitants troben ara, i es trobaran en el 2011, amb un pont de Sant Jordi en un estat lamentable, malgrat ser tan important i emblemàtic per a la ciutat. La imatge que donem i donarem és de desídia i d’abandonament”.

 

Rafa Carbonell. Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *