El BLOC denuncia que al PP d’Alcoi no li importa la degradació del sistema educatiu Valencià.

Paco Blay: “El govern local del PP va votar en contra d’una moció del BLOC contra les retallades en educació del conseller Font de Mora: nombre de professors (més de 1.000), ratios, escoletes, FP…”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua decepció  pel que considera un greu error del govern de Sedano no haver votat a favor d’una moció del BLOC en la qual es manifestava un rebuig a les retallades indignants que el conseller Font de Mora ha introduït en la seua gestió, les quals perjudiquen greument la qualitat d’un servei, l’educatiu, considerat per la Constitució espanyola un dret fonamental.

Segons el regidor, les retallades són excessives per tractar-se d’un sector tan sensible per a l’estat de benestar com l’educació. Entre les retallades més destacades, que degradaran el sistema educatiu valencià destaca Blay:

·       l’augment de la ràtio (nombre d’alumnes per grup) de fins 33 alumnes en secundària obligatòria i 38 en batxillerat (actualment 30 i 35, respectivament);

·       la supressió de més del 60% dels programes d’atenció a la diversitat (Diversificació, Compensatòria, …), que són les eines per atendre l’alumnat amb més dificultats (tant per problemes personals com per aquells derivats de condicionament socials) per poder seguir en el sistema educatiu i traure-li profit;

·       la reducció de l’oferta en les Escoles Oficials d’Idiomes, on desapareixeran el 12% dels grups;

·       les condicions especialment dures de desdoblament de les classes pràctiques en Formació Professional, on es passa de l’exigència de comptar amb 18 a 30 alumnes.

·       Deixar sense línia en valencià en l’ESO més de 95.000 alumnes (tot i que, sempre poden elegir cultura xinesa).

·       Rebaixar substancialment les subvencions per a les escoletes.

·       En concret a Alcoi, falten professors, falten places per a alumnes a l’Escola Oficial d’Idiomes i per a l’EPA “Orosia Silvestre”.

En el ple on es va debatre la moció, Blay va insistir que en època de crisi no s’hauria de retallar en els drets bàsics (educació, sanitat, benestar social), ni menys en l’atenció a la diversitat i compensatòria –una de les conquestes del nous sistema educatiu des de la LOGSE-, sinó en despeses innecessàries, inútils o sumptuàries, com assessors, dinars, mòbils, cotxes oficials, ONG afins al PP, etc. Però fins el moment no es veu cap signe d’austeritat en aquesta línia, al contrari. Blay va recordar que Font de Mora se sembla molt a un personatge de la novel·la de A. Malouf, León el Africano, on defineix un personatge com a “que prenia molt ràpidament les decisions dolentes –ciutadania en anglès, xinés, menys línies en valencià, no als ordinadors…-, i molt lentament les bones –subvenció a les escoletes, pagar els instituts, reformes consensuades, etc.”.

Paco Blay. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *