La prioritat del BLOC: crear faena.

A l’hora d’ara, els alcoians no podem saber el que tardarem a eixir de l’actual crisi econòmica en què ens trobem. El que sí que hauríem de tindre clar, però, és que la futura reactivació econòmica hauria d’anar necessàriament unida a la creació de llocs de treball.

Un augment d’alcoians ocupats generaria més demanda —de productes i de serveis—, que per lògica proporcionaria més llocs de faena. És a dir, una dinàmica que no acabaria de tancar-se mai, i que permetria augmentar i redistribuir la riquesa entre tots, al mateix temps que propiciaria l’efecte “ascensor social” (oportunitats obertes per a tot el món).

Els alcoians, des de fa molts anys —dècades, segles—, sabem perfectament que l’únic model que crea faena contínua i duradora és l’economia productiva i de serveis. Les petites i mitjanes empreses, els autònoms, els professionals, els comerciants…; formen el nostre model econòmic local “de tota la vida”. Fins ara ens havia funcionat, i en un futur ens hauria de continuar funcionant. En això, creu el BLOC.

És per eixe motiu que hem comprovat que l’economia especulativa i financera pot crear una riquesa efímera, però no ocupació. La qual cosa no ens interessa. I també hem comprovat com són de nefastes determinades polítiques públiques només orientades perquè determinats amics —quasi sempre forasters— de personatges clau puguen fer-se amb diners, amb poc esforç i molta informació privilegiada. Això, a Alcoi, sempre ha estat mal vist —encara que malauradament, poc denunciat.

Als alcoians, ens cal tornar a creure en tot allò que sempre ens ha funcionat: valorar la faena ben feta i la qualitat; primar el treball constant i durador; invertir en innovació tecnològica, màrqueting i disseny; trobar nous mercats amb l’exportació; informar-se, formar-se i preparar-se… Res de nou: tan senzill, però tan difícil. Com sempre.

És evident, però, que les prioritats del govern del Sr. Sedano són, per desgràcia, unes altres: operacions especulatives immobiliàries insostenibles i perilloses (hotel a la Font Roja, indústries a la Canal, golf a Xirillent…). ¿Algú creu que eixos “projectes estel·lars” del PP són els que Alcoi necessita per crear faena? Clar que no.

La gent del BLOC estem convençuts que el que hauria de fer un govern municipal responsable, que mira pels interessos d’una majoria de la societat alcoiana és, en primer lloc, creure en tot l’entramat econòmic tradicional d’Alcoi, donar-li suport, i deixar-se estar d’experiments i d’operacions de dubtosa rendibilitat col·lectiva.

Després, assumir totes les seues reivindicacions i abordar les seues necessitats: terreny industrial públic, barat i sostenible per a expandir-se (nou polígon comarcal mancomunat); afavorir noves empreses tecnològiques de la mà de la Universitat (als terrenys de Rodes-Alçamora, Santa Rosa); promocionar una projecció exterior global (marques territorials de qualitat, certificats d’origen, fires, imatge…); connectar l’ensenyament amb les empreses (FP, Universitat, Escola d’Idiomes, cursos específics…

Que ningú no s’enganye, ni ens enganye: a la nostra ciutat, una creació massiva de llocs de treball només vindrà de la mà d’aquells emprenedors (autònoms, empresaris…) que els vaja bé, que tinguen bones oportunitats de negoci. Pensar en global és pensar en el bé de tots els alcoians, siguen parats, assalariats, empresaris o autònoms.

El BLOC d’Alcoi creu en el valor dels treballadors —perquè la seua aportació és necessària i imprescindible—, i aposta pel valor dels emprenedors —ja que els autònoms, els empresaris, els comerciants són els qui creen riquesa i llocs de faena— per a configurar una ciutat d’alta qualitat, més pròspera per a tots.

No podem conformar-nos ni quedar-nos com estem. És urgent el canvi, cal passar pàgina, perquè no ens podrem permetre perdre més oportunitats. Jo confie cegament en les possibilitats d’Alcoi i de tots els alcoians! Està en les nostres mans!

Rafa Carbonell i Armero,

Regidor i Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *