Molt bon dia a totes i a tots, i primer que res, gràcies per ser ací un altre any en aquest portal de Sant Roc, a tocar de l’antiga muralla medieval d’Alcoi… Moltes gràcies perquè d’entre totes les coses que podíeu fer hui, heu elegit venir a la crida del BLOC per divertir-vos, passar una bona estona amb xiquets i amb la família, amb la música i els jocs, però també per reivindicar la vostra condició d’alcoians compromesos… Moltíssimes gràcies, doncs, per eixe compromís que demostreu, pel vostre compromís valencià.

I és que és així com hem volgut batejar el lema d’aquest 9 d’Octubre del 2010: Compromís valencià… Perquè, encara que per a alguns aquest dia siga simplement un festiu més del calendari; a pesar que els altres partits polítics, de la Comunidad que diuen ells, sembla que sols es vegen obligats a lluir de valencians en una diada com la de hui; per a nosaltres, per a la gent del BLOC el 9 d’Octubre, la data simbòlica del naixement del poble valencià, representa un sentiment de pertinença que tenim ben arrelat al cor i que va molt més enllà d’una festa, esdevé la veritable raó de ser del perquè ens dediquem a la política: una vocació que sentim eterna i un compromís ja insubornable al servei de la nostra terra i de la nostra gent.

És per això que el nostre compromís valencià és un compromís amb aquest país; un compromís amb l’herència dels nostres avantpassats; un compromís amb la nostra llengua i la nostra cultura compartides amb altres territoris germans; un compromís amb el nostre territori i el nostre entorn natural, massa maltractat i ofegat en ciment; un compromís amb els més joves i un futur molt millor; un compromís amb una qualitat de vida digna per aquells que més dificultats tenen i que més malament ho estan passant; un compromís amb els treballadors, amb els empresaris, amb els autònoms, amb els emprenedors, els quals, tots plegats han de donar vida i dinamitzar la nostra economia tan malmesa; un compromís, al remat, amb totes i cadascuna de les persones que viuen en aquest poble, siguen d’on siguen i vinguen d’allà on vinguen…

Un compromís valencià, al capdavall, que fa que per a nosaltres, per als nacionalistes valencians no sols hui, sinó tots els dies de l’any siguen 9 d’Octubre… Perquè no hi ha dia que no ens sentim orgullosos del que som, orgullosos de ser alcoians i valencians; no hi ha dia que no defensem els nostres drets col·lectius i els nostres interessos nacionals com a poble diferenciat… I el més important, perquè no deixem passar ni un sol dels dies, dels 365 de l’any, per demostrar i per cridar ben fort que volem continuar sent valencians durant molts segles més, ja que estem convençuts que és eixa la nostra millor aportació a la riquesa, a la pluralitat i a la multiculturalitat d’aquest planeta globalitzat… És la nostra petita i modesta contribució a fer d’aquest món un lloc millor i més just per a viure!

La història ja la coneixem. Des dels inicis del s.XIII, el rei Jaume I es proposà d’acabar conquerint gran part de les terres del Xarq al-Andalus (així és com els musulmans anomenaven casa nostra); i, després d’aconseguir dominar les actuals Illes Balears i les comarques del nord del País Valencià, al 1238 entrà al Cap i Casal, tot sotmetent València; i, quasi vint anys més tard, al 1256, envià, des de Xàtiva, els seus lloctinents al capdavant de les tropes cristianes per tal de fer-se amb aquesta plaça, la plaça d’Alcoi.

A partir d’aquell moment, i ja fa més de 750 anys, som valencians, parlem valencià i formem part de la cultura cristiana occidental. Mai no arribarem a saber com ens haguera anat si haguérem continuat sent àrabs i musulmans; com seríem ara o què seria de nosaltres… Deixem, però, aquestes hipòtesis i disquisicions històriques per als aficionats i els especialistes del món acadèmic… Ens agrada rememorar i recordar el passat, sí; però, el nostre objectiu comú, el nostre repte com a poble el tenim en el present, li l’hem de guanyar, al futur!

Amigues, amics, parlem del present. Us ho diré ben clar: el nostre compromís valencià ens ha fet aplegar-nos ací NO sols per celebrar que Jaume I guanyà la capital de Regne i ens creà com a país… Sinó que el nostre compromís alcoià, també i sobretot ens ha reunit hui per proclamar públicament davant de tota la ciutat, que el BLOC està disposat a guanyar Alcoi, que la gent del BLOC està preparada per gestionar el present i el futur d’Alcoi! Perquè és la nostra vocació, la nostra il·lusió i el nostre somni! I tot el món ho ha de saber: els del BLOC som persones que no descansem mai fins que no aconseguim que els nostres somnis es facen realitat!

I no dubteu que està en la nostra mà, està en la mà de tots vosaltres que m’esteu escoltant… Que si ens ho proposem, si us ho proposeu, si hi creiem fermament serem els protagonistes del canvi polític a Alcoi… Perquè sols hi ha un camí per trencar aquesta majoria absoluta prepotent i destructiva que patim tant a l’Ajuntament com a la Generalitat: votar BLOC, confiar en el BLOC!

Vivim una època molt complicada, ben bé que ho sabeu, i el nostre poble es troba en una situació d’emergència. No podem quedar-nos com estem. En les pròximes eleccions de maig, ens juguem molt més que un resultat electoral: ens estem jugant el nostre present i el futur dels nostres fills i dels nostres néts… Haurem de convéncer la gent que ha d’elegir entre l’esperança que és el BLOC o la resignació dels qui ens governen; entre la novetat i l’aire fresc que representa la nostra opció o els partits caducats i envellits de sempre que ens han dut a aquesta crisi… O el BLOC o el PP de Sedano que està afonant Alcoi… Aquesta és, en el fons, l’única decisió a prendre.

Ara, doncs, toca il·lusió, esperança, convicció en les nostres capacitats, fe en les nostres possibilitats… Però sobretot toca fer molta faena, toca posar-nos a treballar tots i cadascun dels que ens trobem ací, per convéncer cada familiar, veí,  amic, conegut o company de faena que val la pena confiar en el BLOC, com a única alternativa útil… Perquè si el BLOC guanya, guanyem tots… Perquè que el BLOC siga decisiu en el govern és el millor que li pot passar a Alcoi i al País Valencià.

Sé que el que us estic demanant no és fàcil i que és més còmode no fer res o esperar que ho facen els altres… Però, eixa és l’opció dels perdedors, l’opció dels derrotats… Una opció que és incompatible per a aquella persona que és i se sent del BLOC, incompatible amb el nostre compromís valencià.

Imagine que la majoria de vosaltres sabeu que ara no fa ni una setmana va nàixer el meu segon fill, Marc. A ell i al seu germà Rafel, me’ls he deixat aquest matí als braços de sa mare… En aquests moments que estic compartint amb vosaltres totes aquestes paraules, no deixe de pensar en ells, en les seues caretes, en la societat que els deixarem en herència… Sols per ells i pel seu futur, em dic a mi mateix, ja pagarà la pena tot l’esforç que estem fent i el que encara ens queda per fer… I tots, de ben segur, teniu els vostres motius i les vostres personetes per les quals aquesta lluita política done sentit a la vostra existència, veritat?… Ells ens necessiten i el nostre poble ens espera!! Ni podem fallar-los ni els fallarem!! Vinga!!!

 

VISCA EL BLOC, VISCA ALCOI I VISCA EL PAÍS VALENCIÀ!!!

Moltes gràcies!!!

 

rafel carbonell i armero

Portaveu del BLOC i Candidat a l’Alcaldia

Alcoi, dissabte 9 d’Octubre, diada nacional del País Valencià

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.