Paco Blay: “Que sapigam, mai s’ha sol·licitat res al pla del MITYC pera actuacions de reindustrialització durant el període 2007-2013, malgrat que entrem de ple en les condicions i característiques que la convocatòria indicada. De fet, Ibi n’obté d’ajudes pràcticament tots els anys”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, presentarà un Prec en el proper Ple per a què l’Ajuntament sol·licite al Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç ajudes per a projectes de reindustrialització seguint les condicions de la convocatòria d’aquesta any per al 2011. “La situació d’Alcoi dels darrers anys fa que no s’hagen de menysprear ni menystenir cap tipus d’ajuda per a impulsar el nostre sector productiu”.

El text del Prec diu literalment així:

“El passat 23 de novembre el BOE publicava una Resolució de la Secretaria General d’Indústria del Ministeri d’Indústria, Turisme y Comerç (MITYC) per la qual es convocaven ajudes en l’any 2011 per a actuacions de reindustrialització en zones en zones afectades per processos de deslocalització dels sectors tèxtil i de la confecció, calcer, joguet, moble, curtit, marroquineria, arts gràfiques i paper.

Aquesta resolució desenvolupa per al proper l’any l’Ordre ITC/3098/2006 per la qual s’establien les bases reguladores de la concessió d’ajudes per a actuacions de reindustrialització durant el període 2007-2013. Les condicions que exigeix aquesta ordre per a rebre ajudes són perfectament aplicables al nostre municipi (zones deprimides, pèrdua significativa de capacitat productiva, etc.). De fet el nostre municipi veí d’Ibi, de característiques semblants al nostre en quant als problemes industrials, ve obtenint ajudes que superen ja conjuntament els dos milions d’euros.

Les àrees sobre les quals actuar, i obtenir en conseqüència ajudes del MITYC, són perfectament assumibles i aplicables al cas d’Alcoi: infraestructures tècniques i industrials d’ús comú o compartit (com parcs tecnològics, sòl industrial, accessos a xarxes de transport i de comunicació, etc), infraestructures de serveis de diagnosi i solucions tecnològiques a grups de petites i mitjanes empreses per a millorar la productivitat, i iniciatives industrials que generen ocupació i actuen com a força motriu del sector productiu empresarial (tant de projectes innovadors com de modernització dels ja existents i de potenciació de les sinergies locals).

En definitiva, i com afirma la introducció de la convocatòria d’enguany –per a l’exercici del 2011-, “la finalitat d’aquestes ajudes és incentivar actuacions tendents a potenciar, regenerar o crear el teixit industrial y, que al la vegada tinguen un efecte positiu sobre les variables socioeconòmiqes de l’entorn geogràfic de referència en cada cas”.  És evident que la situació d’Alcoi fa que no s’hauria de deixar passar cap oportunitat d’obtenir fons de tot tipus per a influir positivament en el nostre teixit productiu, i més en temps de crisi com l’actual.

Tenint en compte que poden sol·licitar ajudes tant empres privades com entitats públiques, l’Ajuntament d’Alcoi hauria de concursar per a cobrir les mancances o potenciar projectes de futur. I tenint en compte que el termini finalitza el proper 22 de desembre, pensem que encara hi ha temps per a sol·licitar-les.

És per tots aquests motius que el Grup Polític Municipal del BLOC formula a l’Ajuntament d’Alcoi el següent

PREC:

Que des de l’Ajuntament se sol·liciten ajudes al MITYC per a projectes locals relacionats amb l’esmentat en la convocatòria, bé directament, bé associat a algun projecte empresarial concret.

 

Paco Blay.

 Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi