Rafa Carbonell: “Els veïns del Centre patixen un problema greu: en les seues cases antigues no hi ha aparcaments, i la majoria dels carrers o no es pot aparcar o són de zona blava; amb la qual cosa tenen moltes dificultats a l’hora d’aparcar el seu vehicle. Ocorre igual per a carregar i descarregar als carrers més estrets”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, proposarà en el ple pròxim que el govern municipal estudie la possibilitat de confeccionar un Pla d’aparcaments per als veïns del barri del Centre, ja que potser són els ciutadans d’Alcoi que tenen més dificultats a l’hora de trobar un lloc on deixar el seu vehicle, per causa de les característiques urbanístiques de la zona en què viuen. “Si una bona manera de revitalizar el Centre és aconseguir que les persones –joves sobretot- hi tornen a viure, se’ls ha de donar tota classe de facilitats perquè les seues condicions de vida no siguen adverses”.

El representant del BLOC considera que les circumstàncies actuals fan difícil que els veïns del Centre puguen deixar el cotxe aparcat al carrer, perquè o bé són carrers on no es pot aparcar de cap manera (Sant Nicolau, Sant Francesc, Santa Rita, etc.), o bé si es pot, la majoria són de zona blava i per tant de pagament, la qual cosa obliga els veïns a estar pendents contínuament de posar monedes o no deixar de fer voltes fins trobar un lloc que, en la majora dels casos, queda molt lluny del seu domicili.

Carbonell considera que “es podria estudiar una mena d’abonament d’aparcament exclusiu per als veïns residents, encara que es pagara una mica més per eixe tiquet “blau” de característiques especials, que hauria d’expedir l’Ajuntament exclusivament als veïns que demostraren el seu caràcter de residents; bé renovable periòdicament, bé connectat magnèticament a les màquines expenedores de tiquets d’aparcament. Fóra bo que els tècnics municipals estudiaren quina pot ser la forma més adequada per a tots, perquè és prioritari solucionar aquest problema que patixen molts veïns del Centre, ja que paguen els seus impostos com tots i, en canvi, no disposen dels mateixos serveis mínims que la resta d’alcoians”.

Per una altra banda, un altre problema que es troben els veïns d’alguns carrers que estan tancats al trànsit amb bol·lards o pilons -com ara Santa Rita o Sant Maure-, és que no poden ni tan sols accedir al seu domicili amb el vehicle, quan han de descarregar la compra o uns altres objectes pesants; o, fins i tot, quan necessiten renovar algun aspecte o element del domicili, ja que no poden entrar a descarregar les furgonetes dels professionals respectius (electrodomèstics, obrers, pintors, mobles, etc.). Segons Carbonell, “caldria facilitar als ciutadans que tenen el seu domicili en carrer d’aquest estil una mena de comandament a distància o de clau perquè, tot respectant el caràcter peatonal del carrer, els bol·lards pogueren desaparèixer provisionalment i no impediren que almenys aquests veïns tingueren accés als seus domicilis. En molts municipis, ja està establert el sistema i funciona a satisfacció de tots”.

 Rafa Carbonell.

Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi.