Paco Blay: “Tant de bo es porte a terme, perquè important la seu renovació després de quasi 30 anys de funcionament, canvis legislatius i a penes ninguna inversió. Però fa la impressió que tornem a l’estratègia de sempre: anunciar grans sprojectes sense la seguretat de portar-los a terme”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

 

 

El regidor del Bloc de l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha recordat que el projecte de regforma de l’IES “A. SEmpere” ja el va anunciar el govern municipal de Sedano en l’any 2007, dins del capítol de les promeses electorals que el PP sol fer i que després no compleix, com la reforma del pont de Sant Jordi, espais industrials nous,  etc. “Fa la impressió que forma part de l’estratègia de sempre: prometre i anunciar projectes que són necessaris i que la societat apreciarà, però que no saben si al final es faran o no es faran, com ha passat amb tant projectes del PP que s’han convertit en fum”.

El regidor recorda que en el programa electoral del PP del 2007 deia literalment sobre la reforma de l’IES “A. Sempere” el següent:

“Con un importe a invertir de 7.250.999 euros la reforma del instituto pronto serà una realidad permitiendo una ampliación de 12 unidades de secundaria y otras 10 de bachiller, junto a 2 aulas, juego de pelota valenciana, cafetería y vivienda de conserje”.

Segons Blay, és evident que res d’açò s’ha portat a terme quatre anys després, ni tan sols licitar l’obra,  i sembla que ara comença el procés de nou de més promeses i anuncis, tot i que ara el projecte que l’alcalde Sedano ha anunciat apareix rebaixat en un 30% (de 7 milions d’euros a 5 milions). “Des del BLOC es preguntem: com és possible que 4 anys després coste menys la reforma “integral” (en obres sempre sol ser a l’inrevés: pugen en comptes de baixar)? A quines coses es renuncia en el projecte actual respecte al del 2007, si és que el projecte del 2007 era real? En el suposat que el projecte del 2007 no hagués estat real, seria pitjor: es tractaria d’un engany”.

Acaba la seua nota el regidor del BLOC manifestant el seu desig que la reforma es porte a terme el més aviat possible i de la manera més satisfactòria, però que estaran pendents perquè no és precisament un partit que complesca les seues promeses electorals, malgrabnt que en el seu programa afirma que és el programa és per a ells un “vertader contracte amb els ciutadans”.

 

Paco Blay. Regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi