Rafa Carbonell: “Si el govern de Sedano haguera acceptat la proposta del BLOC al 2004, en l’actualitat, l’accés seria pràcticament una realitat. En eixa època, però, governava Aznar a Madrid, i no es van atrevir a exigir-li una petició com aquesta”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha denunciat el que considera una actuació clarament partidista del PP del Sr. Sedano, que afecta greument a la qualitat de vida dels alcoians i dels ciutadans de la nostra comarca, com és no haver volgut demanar al Ministeri de Foment al febrer del 2004, quan encara estava redactant-se el projecte de l’autovia, la construcció d’una entrada directa a l’Hospital “Verge dels Lliris” des de l’autovia. “Aquesta proposta del BLOC, no sols haguera facilitat, especialment en els casos de serveis d’urgència, l’accés a les persones que viuen en determinats barris de la nostra ciutat, sinó, sobretot, a aquelles que vénen de tots els municipis de la comarca”.

En aquella petició del BLOC, s’argumentava que tant les urgències hospitalàries com les consultes externes i visites habituals podrien tenir un trànsit molt més fluid i directe; al mateix temps, l’accés a l’Hospital, des de l’autovia, contribuiria, a més, a descongestionar de vehicles la ciutat, ja que si es mantenien solament les dues entrades projectades –la nord i la sud‑, part de la circulació que arriba a Alcoi cap a l’Hospital, des dels pobles de la comarca, no desapareixeria dels nostres carrers.

La resposta del govern del PP, al 2004, ja va ser decebedora. Literalment, va dir el seu portaveu:

“El ruego no se puede aceptar por obvio, porque el proyecto tiene tres opciones de acceso, hay tres zonas de Alcoy integradas con accesos directos a la autovía, el hospital no, y algunos elementos más no, porque necesitaríamos probablemente cincuenta accesos directos a la autovía.

Per al regidor del BLOC, l’explicació de la negativa és molt clara: al febrer del 2004, governava encara el mateix PP a Madrid, i no se li havien de posar problemes a l’expresident Aznar, en contra per tant dels interessos i els serveis bàsics dels alcoians i dels usuaris comarcals de l’Hospital. “Però, quan van perdre les eleccions, al març del mateix any, i entrà a governar el PSOE de Zapatero, els arguments del BLOC ja eren vàlids; i, un any després, es van sumar a la petició, quan pràcticament les obres estaven a punt de començar…”.

Segons Carbonell, “ha estat una autèntica llàstima l’actitud irresponsable que ha demostrat el govern del Sr. Sedano, de no voler solucionar els problemes dels alcoians, ja que, amb temps suficient, aquest accés a l’Hospital des de l’autovia, s’haguera pogut afegir a la connexió entre el barri del Viaducte i la Zona Nord, i no com ara, que haurien de ser projectes independents de difícil connexió”.

Finalment, el portaveu del BLOC insistix en la passivitat i la falta d’interés del govern de Sedano a l’hora de sol·licitar ajudes a les altres administracions per a projectes locals, al llarg de tot el seu mandat (el Projecte europeu “Urban”; els tallers ocupacionals de la Generalitat; o les subvencions per a la reindustrialització del Ministeri d’Indústria, en són alguns exemples). “S’han deixat passar moltes oportunitats necessàries per a Alcoi, ja que a cap d’aquestes administracions, s’ha dirigit mai el govern municipal a demanar res. És per això que, el govern local del PP, afirme aquestos dies que es farà l’entrada a l’Hospital i s’hi buscarà finançament extern, o no és creïble i estan enganyant els ciutadans, ara que les eleccions estan pròximes; o, senzillament, estant demostrant la seua incapacitat per a gestionar els interessos dels alcoians, perquè es disposen a actuar quan ja no hi ha remei ni possibilitats”.

 

Rafa Carbonell.

 Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi