Rafa Carbonell: “La utilització irresponsable que ha fet el govern municipal dels diners dels alcoians ha estat escandalosa: no solament ha provocat que augmente el deute de la ciutat any rere any, sinó que, a més, gran part del dèficit que ara presenta l’Ajuntament està generat per la mala gestió del PP”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El portaveu i candidat del BLOC-COMPROMÍS a l’Alcaldia d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha valorat com un autèntic desastre per a la ciutat la gestió econòmica del PP a l’Ajuntament d’Alcoi, des que governa el municipi des de l’any 2000: “El va agafar amb 26 milions de deute i el deixarà amb quasi 38. Això és, un increment de més d’un milió d’euros a l’any; i més si tenim en compte que hi ha hagut anys de bonança econòmica, en què l’hagueren pogut reduir, com han fet uns altres municipis del nostre entorn”.

 El candidat del BLOC-COMPROMÍS insistix que les queixes que manifesta el regidor d’Hisenda pels romanents negatius i els dèficits corresponents que s’arrosseguen, serien molt menys greus si s’hagueren administrat millor els recursos públics. “Municipis del nostre entorn han aprofitat els anys del desenvolupament econòmic per tal de reduir el deute de l’Ajuntament; el govern del Sr. Sedano ha fet tot el contrari: augmentar-lo de any en any; i per això ara l’Ajuntament té problemes greus per finançar el pressupost que acaba cada any en xifres molt negatives: el d’enguany acabarà amb un dèficit previst de més de 4 milions d’euros”.

 Carbonell recorda que tot plegat és fruit d’una mala gestió dels recursos econòmics de la ciutat, ja que s’han portat a terme operacions i activitats que han generat una despesa extraordinària i un balafiament innecessari de diners. El regidor fa un balanç en el qual inclou algunes de les despeses que, al seu parer, no hauria d’haver fet l’Ajuntament:

·         Més de 3 milions d’euros dels jutjats, que haurien d’haver anat a compte de la Conselleria

·         Més de 2,5 milions d’euros de sobrecost del Calderón.

·         Les despeses judicials (la Rosaleda, la piscina de l’escorxador, Sant Llorenç 20, Rodes…) (més de 300.000 euros)

·         El PGOU: des del 2005 no han parat de pagar a “experts” i encara està per aprovar (més de 500.000 euros)

·         L’augment de la subvenció a Subús (d’uns 600.000 euros al 2005, a 1.800.000 al 2010).

·         Els molts vermuts i viatges de la precampanya del 2007, i que en part encara es realitzen (jubilats, mestresses de casa)

·         Les gales innecessàries i ostentoses (algunes edicions de la Gala de l’Esport, la de Turisme…)

 

 “Realment el balanç de la gestió econòmica del PP del Sr. Sedano és un vertader desastre per als interessos dels alcoians. És necessari un canvi de govern ja, i urgixen unes altres formes de fer política. Alcoi no pot permetre’s el luxe de tenir un alcalde que en compte de reactivar l’economia i treballar per crear llocs de faena, ens està endeutant en més d’un milió d’euros cada any que passa governant”.

 

Rafa Carbonell.

 Portaveu i candidat del BLOC-COMPROMÍS a l’Alcaldia d’Alcoi