Rafa Carbonell: “Una subseu de l’IMPIVA a Alcoi, com a capital de l’interior valencià no solament serviria per a redistribuir territorial organismes autonòmics, sinó sobretot per a rellançar l’economia de les nostres comarques”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El portaveu i candidat del BLOC-COMPROMÍS a l’Alcaldia d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha expressat la intenció del seu grup de potenciar la centralitat d’Alcoi com cap de la comarca tot sol·licitant que es convertisca en subseu de l’IMPIVA (Institut de la Petita i Mitjana Indústria Valenciana), per tal d’atendre millors les necessitats administratives, tecnològiques, formatives i d’investigació de les empreses de l’entorn de l’Alcoià, el Comtat, les Foies de Castalla i de Xixona, i la Vall d’Albaida.

Carbonell recorda que la tendència actual en el món occidental és apropar l’administració als administrats; de fet, en la Unió Europea la descentralització és una pràctica freqüent. “Per això és convenient plantejar-nos una redistribució administrativa per tot el País Valencià, no ja de les seus de les Conselleries, però sí de molts dels seus organismes autonòmics per tal de compensar territorialment la gestió de la cosa pública. Per això, pensem que la radicació a Alcoi d’una subseu de l’IMPIVA és necessària”.

Els motius que aporta el candidat del BLOC-COMPROMÍS perquè Alcoi siga subseu de l’IMPIVA són diversos. Uns són de tipus genèric, com els esmentats (descentralització, apropar l’administració, repartiment de centres de gestió/decisió…). I uns altres són més específics de les condicions concretes d’Alcoi en el passat, en el present i en el futur:

·     simbòlics, per ser la primera ciutat valenciana de la revolució industrial;

·     funcionals, perquè Alcoi i el “clúster” que representa (el tèxtil, el de disseny, etc) juntament amb les comarques del voltant, puga disposar d’aquest tipus de servei

·     de reequilibri i compensació territorials, ja que les capitals provincials i la costa no estan tan necessitades d’aquest tipus de serveis, com l’interior. A més, la subseu es trobaria més prop d’altres Instituts Tecnològics com el del joguet i el del calcer;

·     i pràctics, ja que Alcoi disposaria de més recursos, personal funcionari, serveis associats, empreses subministradores…

·     Fins i tot hi ha la ubicació ideal, juntament amb els laboratoris, instituts tecnològics i organismes annexos: l’antiga fàbrica de Rodes, que ja és propietat de l’Ajuntament, i que es podria ampliar a les naus de buides del barri i el riu.

Acaba la seua nota el candidat del BLOC-COMPROMÍS tot insistint en la importància cabdal d’aquesta qüestió per a rellançar l’economia productiva dels pobles d’interior, “Pensem en Alcoi com a centre territorial, com a capital de l’interior valencià, com a ciutat vertebradora del País, tan preparada com qualsevol altra per a poder disposar d’elements que la reforcen i la dignifiquen. La història d’Alcoi està plena d’exemples que demostren que som capaços d’excel·lir i despuntar quan ens ho hem proposat. Si la nostra ciutat i la nostra comarca albergara aquesta subseu de l’IMPIVA, contribuiríem a rellançar la nostra economia, quan més ho necessita”.

Rafa Carbonell.

 Portaveu i candidat del BLOC-COMPROMÍS a l’Alcaldia d’Alcoi