El BLOC-COMPROMÍS proposa un nou sistema de pagament a proveïdors conegut com “confirming”.

Rafa Carbonell: “Sobretot les xicotetes i mitjanes empreses no poden aguantar tants mesos, o anys, sense  cobrar els serveis que presten a l’Ajuntament. Cal un sistema que agilitze el pagament i no estrangule les seues economies”.

El regidor i candidat a l’Alcaldia d’Alcoi del BLOC, Rafa Carbonell, juntament amb el secretari local, Màrius Ivorra, i l’assessor en matèria econòmica, David Micó, han proposat la implantació a l’Ajuntament d’Alcoi del sistema de pagament a proveïdors de l’administració pública anomenat “confirming”. 

Segons Carbonell, “front al mètode actual que utilitza el govern de Sedano, de retardar els pagaments mesos i mesos, i en algun cas més d’un any, amb el govern del Bloc oferim la confirmació del pagament de les factures en la data estipulada del seu venciment”.

“El confirming és un sistema que va nàixer pensat per a l’empresa privada, que ha assolit prestigi i èxit entre les empreses i que a l’Administració local s’adapta perfectament i compleix tots els requeriments legals”, ha explicat David Micó.

Ivorra, pel seu costat, ha informat que actualment hi ha ajuntaments compromesos que ja han assolit aquesta forma de pagament, i funciona perfectament, satifacció de totes les parts: Elx, Aranjuez, Coslada, Vitoria-Gasteiz, Sagunt, Alcobendas…. “Des del Bloc tenim previst anar reduint el temps estimat per al pagament de les factures paulatinament, fixant un plaç estimat òptim de 30/45 dies des què la factura aplega a l’Ajuntament, es dona l’acceptació per part d’Intervenció i es fa efectiva al proveïdor. Volem que es faça efectiva el més aviat possible la directiva europea sobre morositat”.

D’aquest mètode de pagament quedaran exclosos els grans contractes, donat que les formes de pagament ja van incloses en l’adjudicació de les mateixes

Carbonell recorda que des del BLOC ja vam denunciar l’ incompliment per part del govern de Sedano del retard a pagar als proveïdors, malgrat que en el programa electoral del PP es fixaven com a objectiu menys de 30 dies. L’any passat van aparèixer factures impagades del 2009 per valor de 450.000 euros i enguany aquesta quantitat ha augmentat a més de dos milions d’euros.

“Per això, des del Bloc coneixedors de la realitat a la que estan sotmeses les xicotetes empreses, bàsicament alcoianes, i que acumulen més del 80% del deute, volem acabar amb la incertesa del cobrament i amb els aplaçaments típics per part del govern de Sedano”, ha manifestat Ivorra.

David Micó ha explicat, així mateix, que el més important és que “el proveïdor, l’autònom, el xicotet negoci, que ofereix els seus serveis a l’Ajuntament puga conèixer de forma exacta la data de cobrament, i que d’aquesta forma puga descomptar de forma fàcil i ràpida les factures girades quan les necessite”.

Acaba la seua nota Carbonell insistint que “volem millorar la imatge de la ciutat, i per  això cal començar millorant l’administració local fent-la moderna i responsable. Aquesta proposta s’incloia ja fa cinc anys dins del nostre projecte de ciutat Alcoi Futur, on defensàvem un ajuntament exemplar”.

Rafa Carbonell.

Portaveu i candidat del BLOC-COMPROMÍS a l’Alcaldia d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *