El BLOC proposa una planificació comarcal dels cicles formatius que facilite la formació i l’accés dels joves al mercat laboral

 Anna Serrano: “Seria molt convenient una estratègia conjunta per a incorporar i distribuir a la comarca aquells cicles formatius que puguen suplir buits formatius i generar més faena per als joves”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

La candidata núm. 2 del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Anna Serrano, considera que seria molt positiu per a la comarca en general i per als estudiants en particular sol·licitar a la Conselleria d’Educació que s’instauren a les nostres comarques aquells cicles formatius que no existeixen i que poden tenir perspectives de futur segons el mercat laboral, les demandes socials i l’estructura productiva del nostres municipis.

La candidata del BLOC informa així mateix que hi ha tres famílies de títols professionals que s’imparteixen en el nostre sistema educatiu que no tenen cap cicle formatiu –ni mitjà ni superior- en les nostres comarques, com ara les d’Activitats Agràries (que inclou dos cicles superiors i tres mitjans), Activitats Físiques i Esportives (solament un mitjà a Onil), i la d’Indústries Alimentàries (amb tres mitjans i un de superior).

A més a més, fins i tot es dóna la circumstància que hi ha dues titulacions que no s’imparteixen en cap institut de la província d’Alacant, com són la de Tècnic Mitjà de producció d’olis d’oliva i vins, i la de Tècnic Superior en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries.

Serrano insisteix en el fet que “aquestes tres famílies poden perfectament incardinar-se en els serveis i el sistema productiu de les nostres comarques; però que caldria que els alcaldes o els tècnics municipals i educatius decidiren quina distribució harmònica i equilibrada es fa segons l’estructura productiva dels nostres municipis, de la necessitat de tècnics en els propers anys i de les perspectives de les demandes laborals”.

Segons la candidata del BLOC, “una de les claus del desenvolupament econòmic de les societat, consisteix precisament -segons tots els experts-, a disposar de bona formació en els treballadors de les empreses i serveis, tant pel que fa als operaris com als tècnics superiors i mitjans. A més a més, constitueix un clamor unànime entre el sector empresarial que la formació dels treballadors és fonamental per a eixir de la crisi. Per això és important que planifiquem bé la formació dels nostres joves tot basant-nos en les demandes del mercat laboral i en les necessitats en aquest moments de crisi econòmica; cosa que pot ajudar els treballadors i els empresaris a competir per superar la crisi amb millor preparació i els joves estimular-los”.

Anna Serrano.

Candidat núm. 2 del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *