El BLOC-COMPROMÍS d’Alcoi proposa la creació a Alcoi d’un institut propi de turisme d’interior.

Paco Blay: “Per a la Conselleria de Turisme, el turisme d’interior és solament el rural i el de pobles menuts. La nostra proposta va molt més enllà i amplia les seues funcions i competències a ciutats d’interior amb altres possibilitats turístiques –a més de les rurals-21, com Alcoi, Cocentaina, Ibi, Castalla, Biar…”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera que seria molt convenient per a les nostres comarques la creació a Alcoi d’una mena d’Institut de Turisme d’Interior o, almenys, una delegació pròpia de l’Agència Valenciana de Turisme però amb moltes més funcions i àmbit d’actuació que les que fins ara li atribueix la Conselleria de Turisme.

Blay destaca la importància que tindria aquest institut o delegació perquè tindria vocació comarcal i reforçaria la centralitat territorial de la ciutat d’Alcoi. “Fa cinc anys que venim defensant en el nostre projecte de ciutat “Alcoifutur” aquesta capitalitat per a Alcoi. Aquesta institució serviria per a reforçar-la”.

Segons el regidor, el concepte de Turisme d’Interior de la Conselleria pràcticament es limita a estimular el turisme rural del pobles menuts de l’interior valencià, com una mena de compensació o reequilibri front al turisme de sol i platja de la costa.

Però per a Blay, i sense renunciar a l’aspecte esmentat (turisme rural a pobles menuts), cal anar molt més enllà i ser més ambiciosos,  ja que existeix -i amb força- un turisme d’interior que és també urbà, i que abasta molts camps com són els centres històrics de les ciutats o l’urbanisme singular (els ponts, posem per cas), circumstàncies històriques concretes (la industrialització, per exemple), parcs i paratges naturals, o fins i tot esdeveniments tradicionals puntuals (com les festes).

Segons el regidor, “els casos d’Alcoi, Cocentaina, com també Morella, Requena i altres de les nostres comarques com Ibi, Castalla, Biar, són ben diferents al turisme de costa però tampoc no es poden enquadrar en un simple turisme rural de pobles menuts. Aquestes ciutats ofereixen un turisme cultural que hauria de tenir un tractament específic en el seu plantejament, subvencions, itineraris i guies i formació de professionals”.

Per això, afirma Blay, “donat que fins ara sembla que aquest tractament específic no es produeix, ja que fins i tot Alcoi queda enquadrat en les diferent fires de Turisme baix el genèric “Costa Blanca”, des del BLOC considerem que s’ha de crear eixe Institut de Turisme d’Interior –tant l’urbà com el rural- o almenys una delegació pròpia de l’Agència Valenciana de Turisme que es preocupara específicament per la formació dels tècnics, concedir subvencions, plantejar nous itineraris, etc.”.

Paco Blay.

Regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *