Paco Blay: “El millor circuit urbà accessible serà el que es puga dissenyar entre tots, els afectats i els tècnics municipals, per això hem demanant la col·laboració dels col·lectius implicats en aquest tema”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

El regidor d’Espai Comuns i Qualitat Urbana (ECQU) de l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que des del govern municipal estan preocupats per poder disposar en la ciutat d’un autèntic circuit urbà per a les persones amb diversitat funcional o que tenen algun tipus de dificultat motora en els desplaçaments per la ciutat.

Segons Blay, “són moltes les peticions que hem rebut, tan de particulars com de col·lectius, per tal de resoldre diversos punts del traçat urbà i fer la ciutat –en la mida possible- totalment accessible. Per això hem demanat als col·lectius implicats que ens ajuden a dissenyar eixe circuit urbà que en la nostra intenció és portar-lo a terme de forma progressiva”.

En aquest sentit, el regidor ha enviat una carta als col·lectius que més s’han implicat en el tema de l’accessibilitat en la qual, entre altres coses, els demana el següent: “que vostés ens facen un llistat, jerarquitzat i prioritzat, dels diferents punts negres (un centenar, per exemple?) que al seu criteri existeixen en la ciutat i que són autèntics obstacles, ordenats de més urgents i necessaris a menys, tant els privats com els públics, per tal que en la mesura de les possibilitats econòmiques de l’Ajuntament, pugam anar resolent-los progressivament. D’aquesta manera tenim la seua opinió, com a afectats, que ens pot servir de guia per als propers anys. (…) El llistat ens servirà al mateix temps perquè quan per diverses circumstàncies es produesca una intervenció en eixos punts, tenir-ho en compte per tal de portar a terme l’actuació adient”.

Acaba la seua nota el regidor d’ECQU fent una crida a la tranquil·litat de les persones afectades en el sentit que tot i que no es podrà resoldre el problema en poques setmanes, per les dificultats tècniques i econòmiques, és la intenció de l’actual govern fer d’Alcoi una ciutat totalment accessible en la present legislatura.

Paco Blay.

 Regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi