Paco Blay: “Totes les brigades no paren d’atendre peticions de ciutadans o de col·lectius així com d’intervenir en tot allò que necessita algun tipus d’actuació per part de l’Ajuntament (reparacions urgents, adequacions d’instal·lacions de tot tipus, etc.). Entre tots podem mantenir la ciutat en millors condicions”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

 

El regidor d’Espai Comuns i Qualitat Urbana (ECQU) de l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que malgrat ser època estiuenca les diferents brigades no paren d’atendre peticions de ciutadans o col·lectius per a celebrar els seus actes periòdics i, a més amés, acudeixen a actuar on sembla més necessari, com reparacions urgents de tot tipus, tasques ordinàries en els parcs i jardins i fins i tot reasfaltar on faça falta i siga més necessari. [S’adjunta la relació de les tasques dutes a terme entre el 18 i el 22 de juliol. Veure Annex].

Segons Blay, “la veritat és que el manteniment de la ciutat mai està acabat del tot, i per això les diferents brigades no paren de treballar de forma permanent, i de vegades es recolzen unes a altres en funció de la faena i la urgència de les intervencions. Unes vegades la faena es veu (reparacions de carrers i voreres, o actuacions en jardins, per exemple), i altres en canvi es veuen menys perquè estan controlant o reparant el que hi ha al subsòl (el clavegueram o galeries de serveis), que també tenen necessitat de manteniment”.

Acaba la seua nota el regidor advertint que “tot i que el manteniment dels diferents espais comuns de la ciutat i la qualitat urbana és responsabilitat de l’Ajuntament, no ens cansarem de fer una crida a la cooperacióciutadana en un doble sentit:

· tant perquè ens indiquen o informen on és necessari intervenir (mitjançant la bústia ciutadana per internet o fent l’escrit pertinent) per tal de poder organitzar millor la faena de les brigades cada dia i cada setmana (així els tècnics poden valorar les urgències) ,

· com perquè tots els ciutadans se senten corresponsables del bon ús del mobiliari urbà, ja que els recursos són escassos i en definitiva són de tots: allò que es gasta en reparar un desperfecte per vandalisme (en diners, o en temps de les brigades), ja no podrà fer-se en altra cosa més necessària, i en aquest moments de crisi és molt important optimitzar els recursos”.

 

Paco Blay.

Regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.