L’Ajuntament demana un crèdit a l’ICO per pagar a xicotetes empreses proveïdores.

 

Per valor de 2’5 milions que permetran pagar les factures pendents fins a maig de 2011

L’Ajuntament d’Alcoi té previst demanar a l’Instituto de Crédito Oficial (ICO) un préstec per valor de 2’5 milions d’euros, dins una línia que ha habilitat l’entitat per tal de permetre a les petites i mitjanes empreses percebre els deutes que han pogut contraure amb els ajuntaments.

 

 

Gràcies a aquest crèdit el Govern municipal alcoià podrà abonar totes les factures pendents amb proveïdors que hagen estat presentades fins al mes de maig de 2011. Es tracta d’una mesura més en la línia de la Regidoria d’Hisenda per a aconseguir que les empreses que treballen amb l’Ajuntament no troben dificultats per culpa dels retards del Consistori en els seus pagaments. El Regidor d’Hisenda David Abad ha recordat en aquest sentit que des que el nou govern gestiona els comptes municipals s’han abonat ja més de 800 factures pendents, i ara s’aconseguirà esbandir el deute amb els proveïdors fins pràcticament les últimes eleccions municipals: “Només en un mes i mig, entre el 16 de juny i el 31 de juliol, vam pagar un total de 846 factures que sumaven un total de 4’5 milions d’euros. Ara, tenim previst demanar aquest crèdit i acabar de pagar les factures a proveïdors, especialment per a petites i mitjanes empreses. Ja ho hem dit altres vegades: considerem molt important que les empreses, especialment les més menudes, no passen per culpa de l’Ajuntament més dificultats que les que ja tenen en un moment econòmic tan complicat com l’actual”.

El regidor ha indicat que encara es desconeix l’interès del crèdit, però en cap cas serà superior al 6’5%: “Fins que no es formalitzen totes les sol·licituds no s’establirà l’interès, però ja sabem que s’haurà de retornar la quantitat en tres anys. De qualsevol forma, som conscients que serà complicat per l’Ajuntament tornar aproximadament un milió d’euros per any durant les tres properes anualitats, i que haurem de, com sol dir-se, apretar-nos el cinturó”. Als Pressupostos Municipals del 2012 que ja s’estan elaborant s’haurà d’incloure aquesta quantitat, que se suma als 4’5 milions d’euros del dèficit pressupostari de 2010, i també als més de dos milions d’euros que s’hauran de retornar a l’Estat pels avançaments que al seu dia va percebre el Consistori: “Aquest govern ha assumit el compromís de rebaixar el deute municipal, i posarem en marxa les mesures necessàries per aconseguir-ho. Ja estem estalviant i rebaixant despeses gràcies a diverses mesures, i continuarem treballant per optimitzar encara més els recursos municipals i posar fi al creixent endeutament que hem acumulat al llarg dels darrers anys”, ha indicat Abad.

 

David Abad

Regidor d’Hisenda

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *