L’assemblea de regidors del BLOC es reuneix a Agres.

“La Mancomunitat ha d’acostar més i millors serveis a les persones d’aquestes comarques”

Els regidors del BLOC de l’Alcoià, el Comtat i les Foies es van reunir el passat dissabte 17 de setembre a Agres per celebrar l’Assemblea Comarcal de Regidors del BLOC. Rebuts per l’Alcalde i per regidors de Junts per Agres, marca electoral del BLOC-Compromís en aquesta localitat, van gaudir primer d’un esmorzar de germanor, per passar després, a les dependències de l’Ajuntament, a tractar els temes de la reunió.

 

 

 

Primerament, el Secretari Comarcal, Pep Jordà del col·lectiu de Beniarrés, va formalitzar el relleu en la Presidència de l’Assemblea, tot passant aquesta del regidor del Govern d’Alcoi Paco Blay, a Joan Antoni Cerdà, regidor al Govern de Castalla.

La Mancomunitat va ser un dels temes principals de la reunió: “Aquestes comarques necessiten una Mancomunitat forta i la coincidència entre els governs de les poblacions més grans, com són Alcoi, Cocentaina i Muro, fa més possible que siga una realitat”, en paraules de Rafa Climent, Alcalde de Muro. Tots van coincidir en l’impuls de la Mancomunitat i la defensa de la gestió comarcal davant de l’actual model provincial, per tal d’optimitzar l’oferta dels serveis públics i d’acostar-los a tots els ciutadans: “Aquest model que sempre hem proposat beneficia tant els habitants del pobles més menuts, ja que els acosta als serveis bàsics de què gaudeixen a les grans poblacions, com als treballadors dels pobles més grans, perquè puguen arribar als seus llocs de treball a les empreses de l’àmbit de les comarques. I en aquest sentit, el Transport i el Polígon mancomunats són una gran oportunitat”.

Paco Blay recordava també als assistents que l’assumpció d’una marca comuna pels productes agrícoles, artesanals o manufacturats és un projecte demanat pel BLOC des de fa molts anys: “La marca Mariola representaria molt bé tot l’àmbit de les tres comarques, i integraria sense cap protagonisme i aglutinaria en un sol nom el cabal immens i el potencial de les nostres indústries i dels nostres comerços més diversos”.

Per acabar, l’organització de l’Assemblea de Regidors Nacional del BLOC el 15 d’octubre a Alcoi, i les properes Eleccions Generals espanyoles van esdevindre els següents punts de la jornada. Els resultats excel·lents obtinguts a les darreres Eleccions Municipals per part del BLOC d’Alcoi, que permetien més que duplicar el nombre de regidors valencianistes al Consistori alcoià, tot passant de 2 a 5 regidors, i el fet d’entrar al Govern de coalició, feien oportú que fos Alcoi l’organitzadora d’aquest esdeveniment en l’àmbit del País Valencià. Els prop de 400 regidors del BLOC-COMPROMÍS d’arreu del País, es reuniran a Alcoi per debatre la política valencianista del futur més immediat, amb la il·lusió dipositada en l’obtenció de representació al Parlament de Madrid.

Com David Abad i Rafa Climent recordaven, “Aquestes Eleccions Generals són una oportunitat històrica perquè el valencianisme polític entre, per fi, a les institucions espanyoles, i els valencians tinguen influència allà on PSOE i PP no han sabut o han volgut arribar, per defensar els interessos de tots els valencians. El BLOC és l’única formació política que defensa la gent dels nostres pobles per damunt dels interessos que marquen les agendes polítiques dels grans partits estatals, PP i PSOE, que estan sempre molt lluny d’aquestes comarques”. L’elecció el dissabte 24 dels candidats nacionalistes serà tractada al Consell Nacional del BLOC on la comarca de l’Alcoià-Comtat-Foies aporta un bon número de consellers.

A migdia, els regidors del BLOC- Compromís de la comarca, vinguts de Biar, Gaianes, Penàguila, Banyeres, Castalla i Millena, a més dels de Muro, Cocentaina i Alcoi, amb els amfitrions d’Agres, alçaren la sessió encoratjats a il·lusionar la gent de les comarques per les properes eleccions.

 

Joan Lluís Santamaria

Secretari de Comunicació

 

 

 

 

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *