Resposta ciutadana positiva a la primera experiència en transparència i participació pressupostària

El passat dimecres 19 d’octubre es va convocar a diferents entitats alcoianes i a ciutadans en general a una reunió explicativa on el Govern de la ciutat va donar raons de la preocupant situació de la tresoreria local, motiu de la pujada d’un 3% de les taxes municipals.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

 

El Regidor d’Hisenda David Abad ha volgut agrair a tots els ciutadans que van acudir a la reunió oberta sobre les taxes per a l’any 2012 la seua assistència a l’acte: “Creiem que la reunió va tindre una assistència important, i estem molt agraïts a aquells que van acudir per la receptivitat que van mostrar cap a les mesures que hem de prendre, així com la seua comprensió davant la situació dels comptes municipals. El Govern està treballant en la posada en marxa d’un projecte per a que els pressupostos siguen participatius, i açò només ha sigut una primera experiència, que perseguia donar les pertinents explicacions i també recollir aquelles aportacions i opinions de tots els que volgueren fer-les. Més avant anirem millorant el procés fins fer uns pressupostos participatius en què la ciutadania serà la que trie a què destinar els recursos econòmics.

Adjuntem el document que es va fer servir per l’explicació sobre la pantalla del Saló de Plens de l’Ajuntament, així com d’un arxiu sonor amb les paraules del regidor d’Hisenda David Abad en relació a aquest tema. A més, teniu els enllaços a unes fotos de la reunió i als vídeos on podem vore les explicacions de l’Alcalde Toni Francés, del Regidor d’Hisenda David Abad i d’algunes de les intervencions del públic assistent.