Bona valoració de la reunió celebrada ahir el saló de plens de l’Ajuntament

Ahir de vesprada el saló de plens de l’Ajuntament d’Alcoi va acollir una reunió oberta convocada pel Centre d’Esports per tractar amb representants de l’atletisme local, com també amb aficionats a l’esport en general que volgueren participar-hi, diferents aspectes de l’organització de la Sant Silvestre, la cursa atlètica que s’ha instituït a diferents localitats com l’esdeveniment esportiu que tanca l’any, el propi dia de l’onomàstica: el 31 de desembre.

 

 

El Director del Centre d’Esports Alberto Vidal comentava després de la reunió que la resposta havia estat ben positiva, ja que entre les dues desenes de participants que van acudir a la cita hi havia el més representatiu de l’atletisme alcoià, tant a nivell d’entitats i clubs com a títol personal: “Això era el que volíem, precisament. Poder tractar amb els corredors, amb la gent que realment coneix aquest tipus de curses i que té interés en què tinguem la prova que millor s’ajusta al que necessita Alcoi”, subratllava Vidal.

I és que el Centre d’Esports tenia entre les seues principals premisses reformular la Sant Silvestre, dotant-la d’un caire més popular i reduint els costos que representava l’anterior format per a l’Ajuntament, sense perdre de vista el problema que podia suposar per al comerç, en unes dates tan significatives per la campanya nadalenca, alterar el trànsit de forma substancial.

Així, a la reunió van assistir Alberto Vidal i Miguel Juan Reig per part del Centre d’Esports, juntament amb l’intendent en cap de la Policia Local Carlos Martín i l’inspector Marcos Coloma. Els dos oficials van explicar els recursos existents en quant a agents per al dia 31, i quin recorregut es podia fer amb aquest nombre d’agents. Segons Vidal, “la presència dels dos oficials de Policia Local va facilitar molt els acords que es podrien adoptar, ja que simplement s’hauria de descartar qualsevol altra opció que necessitara de més policia”.

D’aquesta manera, es va determinar que la prova seria, tal com ja s’havia dit, el dia 31. I que no tindrà caràcter competitiu: “Ja hi ha curses competitives i amb sucosos premis a la província el mateix dia, i no podem competir amb això. A més, fa unes setmanes ja vam tindre una mitja marató amb aquestes característiques. I la pròpia gent ha demanat que siga una cursa popular, desenfadada i no competitiva”, comenta el director del Centre d’Esports.

La carrera s’iniciarà al Passeig de Cervantes. Al voltant de les 16’30 hores tindrà lloc la cursa infantil, que discorrerà pel propi passeig; i després, es donarà eixida a la prova d’adults. El trànsit quedarà totalment tallat per Alçamora, l’Alameda i el Pont de Sant Jordi per als corredors durant els moments inicials de la cursa, mentre que a la resta d’itinerari s’adaptaran determinats carrils per al seu pas. El recorregut seguirà per Verge Maria, per baixar a la llera del riu, i arribar des de la zona del Portal de Riquer fins al Terrer, i de nou buscar el carrer País Valencià per tornar a Cervantes, on estarà la meta.

Inscripció simbòlica o gratuïta

El Centre d’Esports informarà en propers dies, a través de les xarxes socials i també als mitjans locals i comarcals, al voltant del sistema d’inscripció a la prova, ja que encara s’està decidint si serà completament gratuïta o bé s’establirà un preu simbòlic per evitar que les inscripcions es descontrolen i després no s’acaben corresponent amb la participació real: “La nostra primera idea era que la inscripció fóra gratuïta, però els mateixos corredors amb què hem parlat ens han aconsellat que s’habilitara un preu popular i simbòlic, per a evitar que la gent no apunte a amics i coneguts i a l’hora de la prova no es presenten els inscrits. El que està clar és que l’Ajuntament estalviarà més de 5.000 euros respecte als més de 7.000 que costava l’antiga fórmula. No regalarem bosses ni samarretes als participants, però tindrem Sant Silvestre, el dia que toca, amb una bona participació, bon humor i molt ambient per acomiadar l’any de forma saludable i divertida”, ha indicat Alberto Vidal.

 

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern de l’Ajuntament d’Alcoi)