Acord entre Ajuntament i Conselleria, a l’espera de contactar amb la propietat

La Regidoria de Patrimoni Històric de l’Ajuntament d’Alcoi i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana han acordat la posada en marxa d’un taller ocupacional que permetrà intervindre al Castell de Barxell per a evitar el seu deteriorament.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

 

Tal com ha indicat el Regidor de Patrimoni Històric Paco Blay, “després d’haver mantingut diversos contactes amb la Conselleria de Cultura, la Direcció General de Patrimoni Cultural s’ha compromés a informar favorablement per a la realització d’un taller ocupacional al castell al llarg de l’any 2012. Això esperem que ens permeta, per fi, intervindre en un dels edificis de major valor històric del nostre terme municipal, per evitar que continue degradant-se pel pas dels anys sense que ningú haja aportat mesures per a la seua preservació”.

Segons el regidor alcoià, les dues administracions encara han de posar-se en contacte amb els propietaris del castell, per tal d’aconseguir una cessió que permeta aquesta intervenció: “La Conselleria no pot actuar en propietats que no són seues, o bé que no han estat cedides. Per això, intentarem arribar a un acord amb els propietaris per a que cedisquen temporalment la propietat a Conselleria; creiem que, després de dos requeriments formals, i a la vista de que no hi ha prevista cap intervenció imminent al castell, podria ser una solució beneficiosa per a les dues parts”.

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern de l’Ajuntament d’Alcoi)