La instal·lació compta amb un total de 726 panells fotovoltaics

L’energia solar és una de les principals candidates per al subministrament d’una important porció de l‘energia elèctrica renovable i neta que serà necessària en el futur. La instal·lació solar fotovoltaica ubicada a les cobertes dels pavellons del poliesportiu Francisco Laporta ja produeix la xifra de 100 megawatts/hora d’energia. Aquest nivell en el volum de producció energètica s’ha aconseguit en els seus 7 primers mesos de funcionament.

 

 

 

El foment de l’obtenció d’energies renovables és una de les principals línies de les polítiques energètiques posades en marxa des de la UE durant els últims anys i que és d’aplicació en els estats membres, també a l’escala local. Segons el Regidoria de Medi Ambient, “des de l’Ajuntament d’Alcoi tenim la intenció de promoure les polítiques d’eficiència energètica i d’introducció de les energies renovables en els edificis municipals durant l’any 2012 i haver abastat aquest nivell de producció ens impulsa a fer-ho”.

La potència de la instal·lació ubicada en el poliesportiu Francisco Laporta és de 96 kilowatts de potència nominal i es conforma de 726 panells fotovoltaics de silici policristal·lí de més de 170 watts cadascun. Aquesta instal·lació va suposar una inversió de 343.000 euros i va comptar amb una subvenció del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local en 2011.

Segons el Regidor, “la importància d’aquesta instal·lacions radica en un doble fet. Per una banda, la seua posada en marxa va a suposar a l’ajuntament uns ingressos de 30.000 euros anuals i, per altra banda, la no emissió a l’atmosfera de 53 tones de CO2 a l’any, que són les emissions que es realitzen a l’atmosfera quan s’utilitzen altres fonts d’energies convencionals no renovables”.

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern de l’Ajuntament d’Alcoi)