El BLOC de la comarca concedeix els V Premis “Agermanats” a Francesc Jover i Domínguez i al Cor de Cambra Discantus.

Pep Jordà: “Amb aquests premis volem reconèixer la trajectòria artística del Cor de Cambra Discantus i la tasca de Francesc Jover i Domínguez, en la difusió i en la defensa de la nostra història i la nostra llengua”.

L’Executiva Comarcal del BLOC de l’Alcoià-el Comtat-Les Foies de Castalla i Xixona ha decidit concedir els V premis “Agermanats” a Francesc Jover i Domínguez i al Cor de Cambra Discantus.

Els premis han estat creats per premiar i reconèixer la tasca de dedicació cívica i cultural, a la nostra societat, de persones i d’entitats que, amb esperit incansable, han fet de la seua vida una tasca desinteressada de difusió dels seus recursos i dels espais naturals, i d’estima a la seua terra, a la seua gent i a la seua cultura.

Els premis Agermanats tenen dues modalitats: una a la trajectòria cívica i cultural d’una persona o entitat que s’ha distingit per la defensa dels valors i recursos propis, que rep el nom de “Premi Agermanat”; i una altra de reconeixement al compromís amb el País Valencià i la seua cultura, que rep el nom de “Premi Ximo Llorca Pascual”, com a homenatge permanent al malaurat i incansable lluitador, que fou l’exalcalde de Muro.

El “Premi Ximo Llorca Pascual” ha correspost enguany a Francesc Jover i Domínguez. Nascut a Cocentaina el 1933 ha estat sempre un valedor de la Història i la llengua i cultura valencianes a Cocentaina. Fundador de la HOAC local al 1959, col·laborador a la revista “Saó” i més habitualment a “La Brúixola”. Matriculat a Geografia i Història a la Universitat d’Alacant una vegada jubilat, ha tingut temps de publicar diversos llibres i articles que recullen diferents aspectes històrics i culturals de Cocentaina, com “República, guerra i repressió franquista a Cocentaina”.

El Premi “Agermanat” ha correspost enguany al Cor de Cambra Discantus. Reestructurat a partir del Cor de Joves Cantors fundat el 1977, Discantus comença a caminar el 1991, tot farcint la seua trajectòria de premis arreu de l’Estat espanyol. Destaca la seua aposta per les peces corals en valencià i l’organització del certamen “Fira de Tots Sants”, on hi ha sempre una peça en valencià a la secció obligatòria, i que celebra enguany la seua 32a edició considerat com un dels millors dins i fora del País Valencià.

Els guardons seran lliurats en un sopar que tindrà lloc el divendres dia 27 de gener a les 21.00 h a Cocentaina, al Restaurant Olea, on contarem amb l’actuació musical del també artista contestà Andreu Valor. S’espera la presència del diputat a les Corts espanyoles per COMPROMÍS-Equo Joan Baldoví i del Síndic de COMPROMÍS a les Corts Valencianes Enric Morera, així com la militància i els amics i simpatitzants, tant del BLOC-COMPROMÍS com de tots aquells que vulguen acompanyar els guardonats. Les persones que vulguen participar en l’acte de lliurament poden posar-se en contacte amb Miquel Prats, del BLOC-COMPROMÍS de Cocentaina.

Pep Jordà.

Regidor del Bloc-Compromís a Beniarrés i Secretari Comarcal.Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *