L’Ajuntament reclama a la companyia elèctirca mesures per acabar amb les apagades a la Zona Alta.

Les contínues avaries arriben a posar en risc la vida de les persones amb respiració assistida

L’Ajuntament d’Alcoi ha elaborat un escrit que remetrà a la companyia encarregada del subministrament d’energia elèctrica Iberdrola per exigir que porte a terme les mesures i actuacions necessàries per a posar fi a les freqüents apagades que pateix la Zona Alta. Els darrers mesos s’han produït noves avaries que han causat prolongades apagades, les quals fins i tot arriben a posar en risc la salut de les persones que necessiten respiració assistida.

 

 

Segons el Regidor d’Espais Comuns i Qualitat Urbana de l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, el Govern municipal ha decidit reclamar per escrit a la companyia que habilite les mesures necessàries per posar fi a les contínues avaries: “És freqüent que a la zona alta, cada vegada que la xarxa es satura, es produïsquen apagades. I els veïns de la zona han de patir-ne moltes que són de llarga durada, cosa que no només fa malbé al gènere d’establiments hostalers i que cause incomoditats per a la vida domèstica, és que s’arriba a posar en risc la salut de les persones que necessiten respiració assistida, per exemple. Creiem que s’han de reclamar responsabilitats a la companyia, perquè els abonats paguen religiosament el servei i es troben amb seriosos problemes. De moment, des de l’Ajuntament reclamarem per escrit que es reparen les carències que puga tindre la infrastructura, i seguirem insistint fins que el problema se solucione”, ha indicat el Regidor.

D’altra banda, el Regidor de Consum ha recordat que els veïns i veïnes afectats pels problemes de la xarxa elèctrica tenen a la seua disposició l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) per rebre l’assistència i l’assessorament necessari per tal de formalitzar les seues queixes: “És important formular les oportunes reclamacions per a que la companyia tinga constància de la importància del problema, per això volem recordar als afectats que es poden adreçar a l’OMIC per a què els tècnics de l’oficina els ajuden amb els tràmits”.

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern de l’Ajuntament d’Alcoi)

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *